sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Nolot kauneusvinkit ja arvonta!


Vaikka tämä on kai periaatteessa ruokablogi, välillä on pakko kirjoittaa jostain aivan muusta.

Joten, jos olet vain ruuasta kiinnostunut, seuraava kirjoitus kannattaa skipata. Se koskee nimittäin vähän noloja kauneusniksejä, joista ei usein puhuta.


Kuva Sami Repo


Niin kuin monet muut, minäkin luen usein blogeista kauneusvinkkejä, mutta niiden samanlaisuus vaivaa. Siinä käsitellään aina sellaisia asioita, joka minusta on aika helposti ratkaistavissa. Huulipunaa, jotain kampausmallia tai ihon puhdistusta.

Mutta missä ovat ne piilotettujen ongelmien niksit, kysyn vaan. Tiedättekö, hiki rintojen alla, hiusten harmaantuminen, miten housut pysyy ylhäällä ja rintaliivit piilossa jne. Ja koska jonkun täytyy aloittaa, paljastan omat nolot kauneusniksini.

Harmaantuminen

Olen harmaantunut hyvin nuorena, minulla oli harmaita jo alle kolmekymppisenä. Koska olen perusluonteeltani laiska, yleensä värjäysvälit jäävät liian pitkiksi. Silloin harmaata juurikasvua voi korjata muilla tavoin. Kingein tuote ruskeahiuksisille on Redkenin Root Fusion, joka piilottaa kaiken harmaan. Jos se on loppu, niin toinen hyvä tuote on saman merkin ruskea hiuspuuteri. Ja jos sekin on loppu, niin sitten ensi laitetaan valkoista hiuspuuteria ja sitten ruskeaa luomiväriä. Ei näy harmaita.

Kaksoisleuka

Johtuen iästä ja pienestä pyöreydestäni, minulla on pieni kaksoisleuka, josta en pidä. Olen huomannut, että jos joka aamu irvistää 20 kertaa ja taputtelee leukaa, niin se pysyy nätimmin poissa. Lisäksi toimii myös matalla aurinkopuuterilla varjostaminen, jolloin se toinen leuka vähän häviää.  Koko naaman rusketus toimii myös. Talvella kaksarin peittää iso huivi.  (Miehillä on niin helppoa, pienen kaksarin voi peittää parralla.).

Paita näkyy läpi

Jos on sellainen fiilis kesällä, että rintaliivit loistavat trikoopaidan läpi ja nännit näkyvät, niin hyvä ratkaisu on kaksi samankokoista trikoopaitaa päällekkäin. Näin kangas on kaksinkertainen ja olo napakoituu eikä mitään näy. Juhlapukuihin nännien näkymisen kankaan läpi voi ehkäistä jeesusteipillä(ohut kangaspala vaan ennen teippiä iholle). Kokeiltu on. Jeesusteippi toimii myös isojen rintojen rintsikoina olkaimettoman juhlapuvun alla(silloin pienen pumpulilaput nännien päälle ennen teippiä). Kyllä. Oikeasti.

Hiki

Kesällä kun on hiki rintojen alla, jaloissa, reisien välissä tai missä vain, niin vauvantalkki on parasta. Kauheassa helteessä sitä voi kantaa mukana ja laittaa moneen kertaan. Tietty sitten ei ehkä kannata laittaa mustia vaatteita, mutta kukapa niitä hikisenä kesäpäivänä laittaisikaan.  Ja vauvantalkki ehkäisee myös hienhajua. Oi mikä tuote. Mekon alla voi myös käyttää pyöräilyshortseja, jos reidet hankaa yhteen. Ja kuulin myös että Compeedin rakonestopuikko toimii kun sitä sivelee reisien sisäpintaan. Pakko kokeilla.  (Tähän on pakko kertoa, että yhdessä entisessä työpaikassani mieskollega käytti kesäisin välillä naisten pikkuhousunsuojia kainaloissa paitaan liimattuna, Toimi kuulemma hyvin. Hm.)

Pyöreä maha

Koska minulla jäi kahdesta keisarinleikkauksesta pysyvästi pyöreä maha (vatsalihakset irtosivat osittain), olen huomannut, etä parhaita alustoppeja ja paitoja minulle ovat (edelleen) H&M:n perusäitiystopit. Niissä on mahan kohdalla pieni rypytys, joka kivasti häivyttää vatsan. Ovat muuten orgaanista puuvillaa ja halpoja. Sitäpaitsi niitä löytyy useita erivärisiä. Oma lempivärini tänä vuonna oli mansikanpunainen.

Liian pienet lenkkarit

Jos ostat vaningossa liian pienet lenkkarit (done that), niin niistä saa puoli numeroa isommat kun poistaa pohjallisen. Lenkkarit toimivat joustavan pohjansa takia erinomaisesti ilman pohjallistakin, ja ovat sopivat. Luin jostain, että kengät tulisi ostaa aina iltapäivällä, koska jalat ovat silloin vähän turvonneet. Tätäkin voi noudattaa.

Kookosöljy haisee pahalle

Kookosöljyä julistetaan kauneushoidon monitaituriksi, mutta sen tuoksu ärsyttää monia (niitä jotka käyttävät sitä ja varsinkin niitä jotka joutuvat olemaan käyttäjän läheisyydessä). Jos sekoitat kookosöljyyn kanelia, sen tuoksun voimakkuus saa itse öljyn tuoksun pois. Kaneli on huomattavasti tykätympi tuoksu kuin kookos. Myös laventeliöljy ja sitruunaöljy toimivat.

Housujen lyhentäminen ilman neulaa

Olen lyhytjalkainen, joten joudun lyhentämään melkein kaikki housut. Paras kikka on lyhentää ne nitojan niittien avulla niitaten niin että se niitin suora osa on sisälläpäin. Toinen, pitkäaikaisempi vaihtoehto on viedä housut ompelijalle....

Leggingsit sukkahousujen näköisiksi

Vihaan sukkahousuja, mutta joskus täytyy olla siistinnäköinen ja käyttää muitakin kenkiä kuin tennareita tai saappaita, joten mekko ja mustat "sukkahousut" ballerinoiden kanssa on silloin minun uniformuni. Ne sukkahousut taas feikkaan mustilla legginsseillä ja sukilla. Otan sukat mukaan leggariostoksille, niin saan ihan samanväriset leggingsit. Näin voi laittaa ballerinat eikä kukaan huomaa että sukkahousut ovat oikeasti jotain muuta. Tässäkin muuten pyöreävatsaisilla toimii myös äitiysleggarit, jotka on hyvät kun ne ei valu.

Kätevä hiustenvaalennus kotona

Välillä harmaita hiuksia voi huijata myös vaalentamalla tukkaa. Koska minulla ei ole mitään pro-aineita ja olen tosi kömpelö kaikissa kauneusjutuissa, tykkään kokeilla luonnonaineilla vaalentamista. Kokeilin tätä kikkaa, mikä oli FitnessFührer-blogissa, mutta laitoin vielä lisää sitruunaa. Toimi!

Lyhyiden ja pienijalkaisten kauppa

Olen lyhyt ja pienijalkainen (37). Ostan käytännössä aina kaikki tennarit lastenosastolta tai nettikaupasta lastenosastolta. Silloin tosin tilaan koon 38. Lasten tennarit ovat usein halvemmat ja kivemmat kuin naisten. Sama koskee vaatteita. Vaikka on pyöreä, niin  usealta teinivaateosastolta löytyy jo lasten kokoja, jotka ovat pienellä pyöreälle aikuisellekin hyviä. Kannattaa kokeilla vaikka Stockalta.

Rintsikanolkaimet näkyvät olkaintopin/mekon alta

Koska minulla on isot rinnat, käytän AINA rintsikoita, mutta en pidä siitä, että ysärihenkeen rintaliivien olkaimet näkyvät topin tai mekon alta. Siksi olen ohutolkaimisiin lempivaatteisiini ommellut löyhälle nepparit, joilla pyydystän rintaliivin olkaimet. Vähän joutuu näkemään vaivaa, mutta sitten olkaimet ovat näkymättömissä.

Hajuvesi on loppu

Joskus huomaan kotona, että hajuvesi on loppu. Silloin hyvä keino on ottaa vaniljatanko, avata se veitsellä ja hieroa sitä kaulaan ja ranteisiin. Saa lisäaikaa ostaa uuden hajuveden. Vaniljan tuoksu on myös useimmista miellyttävä (siitä tulee omenapiirakka mieleen).

Kynsilakka on jähmettynyt

Koska käytän kynsilakkaa harvoin, osa lakoista jähmettyy pulloon. Ne saa notkeaksi tiputtamalla tipan kynsilakanpoistoainetta pulloon ja ravistamalla kovaa. Toimii 1-2 kertaa, sitten pullo on kaputt.

Naaman kiilto pois helposti

En juuri käytä meikkiä, mutta joskus kun naama kiiltää, olen huomannut että meikittömälle naamalle käy perinteistä puuteria (joka näkyy puuterina jos ei käytä meikkivoidetta) paremmin mm. Body Shopista ostettavat puuterilaput. Kun niitä käyttää, naama ei kiillä, mutta näyttää meikittömältä (joka oma tavoitteeni).

Kuva Sami Repo


Onko kellään muulla jotain toimivaa, hauskannoloa kauneusvinkkiä? Laita tähän alle tai lähetä minulle anikomaria@hotmail.com tiistaihin 1.8.    mennessä niin osallistut Ihan Ulkona-ruokakirjan arvontaan!

Julkaisen niksit nimellä/nimettömänä miten jokainen tahtoo, niin saadaan lisää hyviä noloja kauneusvinkkejä kaikkien tietoisuuteen!

23 kommenttia:

  1. En oikein ymmärtänyt tuota, miten sukat ja leggingsit on paremmat kuin sukkahousut. Tietysti noin käytettynä koon ei tarvitse olla ihan oikea, kun voi vähän passailla kuinka paljon menee päällekkäin. Ja sukat voi vaihtaa tai tarvittaessa ottaa pois. Muuten oikean kokoiset sukkahousut on mielestäni mukavammat, kun ei ole mitään kaksinkertaista materiaalia nilkassa, pysyy hyvin paikallaan ja näyttää hyvältä. Materiaalihan on leggingseissä ja sukkahousuissa ihan sama, joten siinä ei ole mitään eroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla jostain syystä (saattaa olla henkistäkin laatua) tuntuu sukkahousut valuvan ja kinnaavan mutta leggarit ei....

      Poista
  2. Allekirjoitan ja liputan: äitiysleggarit, puuterilaput, lenkkarit, huivit ja lastenvaatteet! Niin ja pyöräilyshortsit on kesällä kyllä must mekkojen kanssa. Reitevä lyhyt persjalkainen kun itsekkin.

    VastaaPoista
  3. Nythän on menossa ihmeellinen huulien maalaus villitys, jossa tehdään huuliin kaikkia kuvioita :D
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  4. Eriparisukat ovat piristävää :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  5. Mulla kuivuu aina näin kesäisin hiukset. Niihin olen yrittänyt laittaa erilaisia öljyjä ja vaikka mitä, että eivät pörrötä miten sattuu. Lievä luonnonkiharakin vielä saa ne extra lennokkaiksi. Löysin vähän aikaa sitten Batiste Stylist Heat & Shine Sprayn. Sitä kun suihkauttaa tasaisen kerroksen joko kuiviin tai märkiin hiuksiin, niin johan pehmenee hiukset ja näyttävät jopa eloisilta. En yleensä föönaa hiuksia, mutta tätä kun laittaa hiukan kosteisiin hiuksiin ennen föönausta, niin johan kiiltää ja näyttää terveiltä. Hintakaan ei ole paha.

    VastaaPoista
  6. Ruokasoodaa kainaloon, kun dödö loppu. Mulla toimii!
    Mukaan kivaan arvontaan.t. Nellis
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  7. Mulla on pieni kaljuuntunut kohta päälaella. Peitän sen töpöttelemällä Grimasin vesiliukoista väriä meikkisienellä siihen päälle, tää on helppoa koska mulla on mustat hiukset, niin ei väri siitä juuri erotu :D kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Ai hitsi miten hauskoja vinkkejä. Osa ei kyllä koske mua, koska en oo issrintainen enkä harmaantunut. Ylipäätän 1/10 sun tukan määrästä mulla muutenkin.

    Mutta sitä en oo ikinä ymmärtänyt, mitä kauhiaa niis nännien näkymises on. Ei oo tullu mieleenkään alkaa teippaamaan.

    Sen sijaan näen punaista kun jollakin on mustat rintsikat vaalean paidan alla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha,mä vihaan kans tummia rintsikoita ja valkoista paitaa. Mut toi nännijuttu tuntuu olevan tärkeä, joillain on näkyvämmät nännit kuin toisilla. Kyllä mä olen välillä teipannut, isotissisillä muuten kaikki tuijottaa...

      Poista
    2. Haha,mä vihaan kans tummia rintsikoita ja valkoista paitaa. Mut toi nännijuttu tuntuu olevan tärkeä, joillain on näkyvämmät nännit kuin toisilla. Kyllä mä olen välillä teipannut, isotissisillä muuten kaikki tuijottaa...

      Poista
    3. Törröttävät nännit tuttu ongelma täälläkin. Ratkaisuna tosin ihonvärinen laastari. Tarkoitettu iholle, tarttumaton tyynyosa valmiiksi mukana ja värikin huomaamaton vaatteiden alla.

      Poista
    4. Ehken oo sitten vaan ymmörtänyt kuinka isot ne voi olla...😂

      Poista
    5. Sit hei sekin, et mielummiin ne teippaa kuin että yksi katselee ylös ja toinen alas �� P.s. En kyllä ole koskaan mäkään teippaillut, että voi olla että "katsojat" ovat saaneet arvuutella, että kumpaa katsoo.. Ja sitten vielä samalla rintsikkavinkki: Punaiset liivit ei näy valkoisen paidan läpi.

      Poista
    6. Nannalle! Mietis, että aina liivejä pukiessasi taitat nännisi nätisti samaan suuntaan (yleensä ylös, että vaikuttavat terhakammilta), niin ymmärrät, että kyllä se on jonkinasteinen "juttu". "Ongelma" kuulostaa ehkä vähän liioittelulta. Omani selittynevät viiden vuoden imetyksellä (viisi lasta) :)

      Poista
  9. Ihan loisto juttuja!!! Talkki on loistavaa niin moneen kesäkuumalla, josta täällä tosin ei ole ongelmaa, valitettavasti.

    VastaaPoista
  10. jos urheilusandaalit alkaa kesällä haista, eikä ole saatavilla hajunpoistajaa kuten grandma's remedyä tai jotain modernimpaa suihketta, ruokasoodaa kenkiin. PElkkä pesu ei haisua poista, mutta soodaus sen jälkeen niin vot. Nansolla on muuten alusmekkoja jotka mahtuu tämmöselle tukevammallekin mammalle, jos haluaa kesällä käyttää ohuenohuita see-tough mekkoja ja sifonkivaateita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla ihana typo, mut Nelle, jos sinä tai minä ikinä puettais mitään läpikuultavaa, niin se olid kyllä aåika pohjalainen see-tough!😂😂😂

      Poista
  11. Valokuvissa saa kaksoisleukaa piiloon laittamalla kielen kiinni kitalakeen. (olen niin kateellinen miehille, että ne voi vaan kasvattaa parran kaksarin eteen.)

    kaakaovoi on mielestäni ihana ihovoide. Olen sekoittanut sitä ja kookosöljyä ihovoiteeksi. Minä olen vaan kerran törmännyt ihmiseen,joka ei pidä yhtään kookoksen tuoksusta ja ei ole tullut mielenkään, että se olisi kovin yleistä. No minä pidän siitä tuoksusta, mutta inhoan monien hajuvesiä.:D

    Myydäänkö niitä puuterilappuja vielä bodyshopilla? Joskus kysyin niin ei enää myyneet. Voi olla että ovat kysynnän vuoksi ottaneet takaisin. Silloin myyjä sanoi, että rizla toimii hyvin samaan tarkoitukseen.

    Tuota vaniljaa hajusteena voisi kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  12. Reisien välissä toimii myös vaseliini tai roll-on deo ☺
    Tiiku

    VastaaPoista
  13. Lindexillä on myynnissä ihania pitkävartisia alushousuja Kotka ei purista! Vyötäröresori on keveää pitsiä niin ei pureudu ihoon ja joustavat ihanasti. Estävät reisien hinkkautumisen ja niitä on kolmea väriä!

    VastaaPoista
  14. Ykköskikkani, minkä takia ripsarit pitää laittaa aina piilossa katseilta: sudin ripsaria välittämättä sotkusta, jotta saan sitä tarpeeksi ripsiin. Siivoan sitten yläluomet pumpulipuikolla ja laitan rajaukset jälkikäteen. Tämä on ainoa keino saada ripseni näkyviin :)

    Harmaantumiseen etsin pitkään ratkaisua, mutta ainoaksi toimivaksi on osoittautunut raidoitus. Sinne häviää hopeaiset, eikä tarvitse ihan jatkuvasti ravata kampaajalla. Silloin kuin harmaita oli vain yhdessä kohtaa, toimii ripsarimalliset cover your grey -tuotteet hyvin.

    Näin parin lapsen jälkeen nännit on kuin peukalot, eikä nöpöttäminen sovi toimistoon, joten olen hommannut läjän t-paitaliivejä, joiden matsku on vähän paksumpaa, ikään kuin topattua, mutta ei kuitenkaan push-uppia.

    VastaaPoista