torstai 10. marraskuuta 2016

Tahnoja välipalaksi, iltapalaksi, täytteeksi - mihin vain








Postaus on tehty yhteistyössä Foodloverin(Indiedays ja Blogirinki) ja Ehrmannin maitorahkan kanssa. 

Yritän nykyään syödä vähän terveellisemmin kuin ennen. Suurin ongelma omassa syömisessäni on välipalat. Kaikki kaupasta saatava välipalakama on joko leipää tai makeaa. Ääh. Kun minun tekee mieli välipalaksi nimenomaan suolaista. Yritin pitkään syödä rahkaa ja marjoja, mutta ei, sekin on makeaa. Muuten rahka kyllä toimii ja pitkään söin sitä pelkästään näkkileivän päällä duunissa. Siihenkin kyllästyy, uskokaa pois.

Olen myös aina ollut erilaisten tahnojen ystävä, kun en kastikkeista perusta. Joten ruuan kuin ruuan kanssa, olen korvannut kastikkeet erikseen tarjottavilla tahnoilla. Tajusin hiljattain, että samoja tahnoja voi käyttää myös valipalaksi; Pakkaa vaan erikseen vihanneksia/leipää/näkkäriä ja erikseen rasiaan jotain namia, suolaista tahnaa. Voilá, välipalaongelma on selätetty.

Koska maitorahka on halpaa, hyvää ja täyttävää, välipalatahnat voi hyvin tehdä siitä. Maitorahka on myös niin neutraali aromiltaan, että siitä tulee hyvin erityyppisen makuisia tahnoja välipalaksi, niin ettei makuihin kyllästy.




Teimpä siis kolme erilaista tahnaa (kaksi hyvin säilyvää, ja yhden samana päivänä syötävän), joita voi ottaa mukaan työpaikalle tai syödä kotona välipalaksi. Seuraksi sopii erilaiset vihannekset dipattavaksi, tuore leipä, näkkäri, uuniperuna tai kanamuna.

Rahkana käytin Ehrmannin maitorahkaa ja laktoositonta maitorahkaa. Näissä rahkoissa maku on hieman kermaisempi kuin useissa muissa, joten ne sopivat hyvin tahnojen pohjaksi. Pidän myös siitä että näissä rahkoissa ei ole mitää lisättyä, ei proteiinijauhoa, ei lisäaineita eikä keinotekoisia makeutusaineita.




Aurinkokuivattutomaatti&kurpitsasiementahna

Noin 2 dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita, noin 1 dl kurpitsansiemeniä, 1 pkt Ehrmann-maitorahkaa, mustapippuria

Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla ja murskaa niistä puolet. Aja tehosekoittimella aurinkokuivatut tomaatit tahnaksi. Sekoita murskatut kurpitsansiemenet ja aurinkokuivattutomaattitahna maitorahkaan ja mausta mustapippurilla. Sirottele loput siemenet syntyneen tahnan päälle.




Katkarapu&omenatahna

2 dl kuorittuja, sulatettuja ja valutettuja katkarapuja, 1 omena, 1 pkt Ehrmann-maitorahkaa, 1 rkl sitruunamehua, suolaa ja valkopippuria

Pieni katkaravut. Kuori ja pilko omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki rahkaan ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.




Kurpitsa&timjamitahna

1/3 myskikurpitsaa, 2 rkl öljyä, noin 1 dl timjaminlehtiä, 1 pkt Ehrmann-maitorahkaa, suolaa ja mustapippuria,

Kuori, viipaloi,pyöräytä öljyssä ja paahda myskikurpitsa uunissa 200 asteessa hyvin pehmeäksi (voit paahtaa kokonaisen myskikurpitsan viipaleina ja syödä loput illalliseksi lisäkkeenä
). Anna jäähtyä ja muussaa haarukalla massaksi. Sekoita rahka ja timjaminlehdet yhteen kurpisamassan kanssa, Mausta suolalla ja mustapippurilla.




Siinä ne on. Kolme erilaista tahnaa. Välipalaksi, iltapalaksi, täytteeksi, vierasvaraksi tai aamiaiseksikin. Hyvää, täyttävää ja ravitsevaa.







Yhteistyössä Ehrmann

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti