maanantai 14. marraskuuta 2016

Olutta ja ruokaa just oikein - Bryggeri Helsinki


Kävimme tutustumassa kutsuttuna panimoravintola Bryggerin uuteen listaan. Kannatti.
Bryggeri sijaitsee ihan, ihan Helsigin keskustassa, Kauppatorin vieressä Sofiankadulla. Ja siellä on ihan oikea panimo, jota voi pällistellä syömisen lomassa. Panimokierroksiakin järjestetään. 
Hyvä oli selailla listaa, kun lasissa oli eräs lempiolueni, Bryggerin Rosé, yli kasiprossanen, kiinanruusuteellä maustettu ja mm- viinihiivalla käytetty, hieman hapan ja hedelmäinen olut. Mika maistoi Spezial, punertavaa märzeriä. Ja sitten arvottiin mitä syödään.
Minä otin alkuun tartarin (otan sen aina, jos luotan ravintolaan ja sitä on tarjolla) ja se oli hyvä. Sen kanssa olisi ollut ravintolan omakin olutsuositus, mutta kapinallinen kun olen, valitsin kotiinvetäjänä Donut Island Brewingin Sour Puzz. Oiva yhdistelmä.

Mika taas otti alkupalalajitelman, jossa oli kauniisti koottu kaikki alkuruokalistan annokset mininä. Ja mukaan suositusjuomat. Tämä on minusta tosi sopiva konsepti tutustua oluen ja ruuan maailmaan, koska näin voi maistella neljää eri annosta neljän eri oluen kanssa, ja miettiä itse mitkä maut kolahtaa.
Pääruuaksi Mikalle grillattu flank steak, punaista mojokastiketta, hauskoja ryppyperunoita ja chilivoita. Olueksi Bryggerin IPA.
Minä taas himoitsin hampurilaista ja sainkin sen. Runsaasti emmetaljuustoa, paistettua sipulia ja tomaattirelishiä. Oluena Citra Extra Pale Ale. Hyvä ja maukas kokonaisuus kerrassaan.

Bryggerissä on erillinen panimolista ruokalistan lisäksi, ja tämä oli sieltä puolelta. Panimolistassa kiehtoi vielä karamellisoidun porsaan babyribsit ja tuliset kukkakaaliwingsit, mutta ne saa jäädä ensi kertaa. Kaveripöydässä niitä kyllä vuolaasti kehuttiin.

Jälkkäriksi Mikalle todella ISO jugurttipannacotta valkosuklaakristallilla sekä minttumustikalla, ja minulle aina niin hyvä suklaaportterikakku, kirsikkasorbettia ja suolamantelia. Katsokaas nyt, annos on kaunis kuin taulu.

Minä otan aina suklaakakun kanssa duunin portteria jos on. Bryggerissä on. Yhdistelmä on täydellinen. Mika taas maistoi Bryggerin Sofia Imperial Stoutin, joka oli suklaakakun alkuperäinen olutsuositus. Täydellinen sekin.

Pidän Bryggeristä sekä panimona että ravintolana ja olen käynyt siellä niin syömässä kuin järjestänyt tilaisuuksiakin(klik). Eniten kuitenkin pidän paikassa siitä, että siellä ihan oikeasti mietitään tarkoin oluen ja ruuan yhdistämistä sekä oluen että ruuan näkökulmasta. Keittiömestari Ali ja ravintolapäällikkö Olli saavat aikaan yhdessä hauskoja ja maistuvia kokonaisuuksia, joita on ilo syödä. Kiitos siitä.

Ps. Alilta ilmestyy myös oiva kirja Gastropubi kotikeittiössä(klik),jossa avataan Alin olutjaruoka-filosofiaa. Mukana myös iso kasa hienoja reseptejä. VinkVink joululahjaksi!

Kiitos myös Bryggerille illallisen tarjoamisesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti