torstai 10. syyskuuta 2015

Nousussa taas - olutcocktailit (ja arvonnan tulos)


Ilokseni huomaan, että kiinnostus oluesta myös drinkkien ainesosana on nousussa. Jee. Tämän todistaa myös Art Goes Kapakka-tapahtumassa yhdessä baarimestari Jani-Pekka Hiltusen kanssa ravintola Taivaanrannassa pitämämme tilaisuus, jossa puhuimme oluesta drinkeissä ja maistelimme Jani-Pekan erinomaisia olutcocktaileja. Paikalla oli todella paljon kiinnostunutta väkeä.










Jaoimme tehtävät niin ttä minä puhuin oluen raaka-aineista ja mauista drinkkien osina ja Jani-Pekka taas kertoi miten hänen ideoimansa juomat olivat syntyneet ja missä roolissa olut niissä oli. Samalla JP multitalentttina tehtaili juomia, jotka näkyvätkin järjestysessä vasemmalta oikealle tässä.

Ensimmäinen juoma oli hauskan keveä seurusteludrinkki, Steamboat Willy.

2 cl bourbon-viskiä, 2 cl vaahterasiirappia, 2 cl sitruunamehua ja Nikolai Californian Steam Beer
Ravista muut raaka-aineet ja pidennä oluella pitkään lasiin.

Seuraava drinkki oli katkeran metsäinen, ehdoton suosikkini, Bitters&Berries.

1 cl Gammal Dansk, 2 cl vadelmapyre, 1 cl sokerisiirappi, 2 dash angostura bitter, Nikolai India Pale Ale
Ravista muut raaka-aineet ja pidennä oluella on the rocks-lasiin.

Maistoimme myös simamaisen makeaa Honey Punchia.

1 cl akvavitia, Giffard´s Fleaur de Sureau, 1 cl hunaja-olutsiirappi, 1 cl sitruunamehu,  Nikolai Californian Steam Beer
Valmista etukäteen hunaja-olutsiirappi keittämällä 3 dl steam beer-olutta ja 2 dl hunajaa miedolla lämmöllä siirapiksi.
Ravista muut raaka-aineet ja pidennä oluella pitkään lasiin.

Lopuksi nautimme nestemäistä suklaakakkua eli Choctailia

2 cl bourbou-viski, 1 cl vanilja-likööri, 1 cl portterisiirappi ja shifonissa tehtävä suklaa-portterifoam
Valmista etukäteen portterisiirappi keittämällä 3 dl portteri-olutta ja 2 dl fariinisokeria miedolla lämmöllä siirapiksi.
Ravista muut raaka-aineet ja kaada lasiin. Voit korvata shifonifoamin kotioloissa kermavaahdolla, johon vatkaat joukkoon kaakaojauhetta ja juuri ennen tarjoilua lorauksen portteria.

Ehdottomaasti suosittelen oluiden nauttimista tietysti sellaisenaan, mutta myös drinkkien raaka-aineena. Kokeile vaikka!

Kuvista kiitos Heini Lehväslaiho
Resepteistä kiitos Jani-Pekka Hiltunen

PS. Ja sitten arvonnan tulos! Yks Olut-kirjan voitti Siinatar! Otan sinuun yhteyttä sähköpostitse. Kiitos kaikille osallistujille.

2 kommenttia:

  1. Awesome blog! Be sure to list it for free at LiquorList.com for even more exposure!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset vielä tätäkin kautta =)! Sähköpostia laitettu.
    -Siinatar-

    VastaaPoista