sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Lisää olutdrinkkejä ja nuoria baarimestareita


Minulla on ilo emännöidä kerran vuodessa duunissa FBSKn Nuorten Baarimestareiden kilpailua. Tänä vuonna kilpailu oli kansainvälinen ja sen teemana oli olutdrinkit. Tykkään.
Kilpailijat olivat päästäneet mielikuvituksensa todella valloilleen. Esillelaitto oli poikkeuksetta todella kaunista. Maut myös. Parhaimmissa drinkiessä olut oli luonteva maku muiden joukossa, nousematta esiin liikaa, mutta maistuen silti.

Jokainen kilpailija teki kolme juomaa, jotka menivät ensin tuomareiden arvosteltavaksi, sekä ulkonäöltään, aromiltaan että maultaan. Stten ne kerättiin yleisön maisteltaviksi.
Siinä he kaikki ovat. Valmiina kilpailemaan, Kilpailijoita oli Irlannista, Espanjasta, Virosta, Englannista ja useimmista pohjois-maista. Ja tietysti laajalti Suomesta.
Oluina oli käytetty hauskasti erilaisia oluttyyppejä. Oli tummaa portteria...
Raikasta lager-olutta oli myös monessa juomassa. Erikoisen iloinen olin kun huomasin että myös IPA-olut oli päässyt raaka-aineeksi.
Kilpailu sujui rennoissa tunnelmissa. Jokaisen piti kertoa juomastaan myös tarina. Rakastan tarinoita, joten tämä oli koko kisassa lempikohtani. Varsinkin kun olin autolla töissä, joten maistelu jäi aika vähiin...

Tarina vaikutti myös kilpailupisteisiin, joten juttuihin oli todella panostettu.
Ihana.Arvovaltaiset tuomarit työssään. Meiltä tuomaristossa oli Jukka Kahri, joka teki hienon työn tuomarina. Kiitos hänelle.
Juomat tulivat aina 5 erissä. Tässä yksi kauneimmista eristä esillelaitoltaan. Erikoisplussat rullalaudasta.
Ei tämäkään huono ole....
Henkilökohtaisesti oli tosi kiva, että kilpailijoista löytyi myös yksi unkaria puhuva!Tässä tehdään koko kilpailun voittojuomaa....
Ja voittajan lopputulos. Kaunis ja hyvä.

Joukkuekisassa kilpailivat vain suomalaiset joukkueet. Kolmas Kuopio(naisjoukkue, feminisit minussa sanoo JES), toinen Helsinki ja voittajajoukkue Vaasa. Onnea!
Yksilökilpailussa taas kolmas oli Vaasasta, toinen Irlannista ja koko kilpailun voittaja oli Helsingistä. Onnea heille!

Katso myös oluien mauista cocktailien teossa. (klik)

1 kommentti:

  1. Olutdrinkit ovat tosi kiinnostava juttu. Onko näihin ohejita jossain? Ihan mahtavia esillepanoja ja tarinat - niitä minäkin rakastan. Jotenkin tuntuu että ruuat tai juomat jäävät ilman tarinaa jotenkin vaillinaisiksi.

    VastaaPoista