torstai 31. heinäkuuta 2014

Unkarissa syödään


Meillä on lande ja sukujuuret Unkarissa. Se näkyy. Suurin osa lomastamme kuluu siihen, että mietitään mitä syödään seuraavaksi. Ja sen jälkeen.Perusruokaa. Kesäistä pörköltiä.


Rosé kuuluu joka kesään. Kylmänä.


Sukujuhlat myös. Joka vuosi enemmän sukulaisia.....


Grilli on myös must. Unkarilaiseen tapaan paprikaa ja tulista kolbász-makkaraa.


Kun tullaan uimasta ja mennään kotiin, pysähdytään aina Kocsmassa. Siellä pieni Unicum, hosszú lépés (1 dl viiniä, 2 dl soodavettä) ja pogácsa.


Joka vuosi keitetään avotulella kunnon gulyás. Resepti täältä. (klik)Yksi paikallisista bisseistä on Soproni. Sitä täällä juodaan.Viikunoita suoraan puista. Gotta luv Unkari!Unkarissa syödään PALJON lihaa. Peruskattausta tässä.


Digestiiviksi aina Unicum. Unkarilainen katkero. Unohtakaa Jegerit ja muut, tämä on parasta.Lomalla suurin osa syömisestä tapahtuu suvun seurassa. Hyvä niin.


Koska uunia ei ole, kaikki makea tilataan Alsoörsin kylän paikallisesta leivoskahvilasta, Szöszi Cukrászdasta. Ei huono.
Jädeä kuluu jonkin verran....Uppopaistettu kala kuuluu kylän lounaisiin.Jälkkäriksi taas sütiä, eli suomeksi leivosta.Persikoista suoraan puista. Oi.Titetysti välillä Pizza Ungarese. Rannalla. Vitorlász Pizzeria.Unkarilainen leipä on parasta. Kuori rapea, sisus sitkoinen ja pehmeä.Kuumalla juodaan viiniä ja soodaa, kylmällä bisseä.Avotulella vähän makkaraa ja siankylkeä.Paneroitu juusto. Perus-unkari mättöä. Kerran kesässä hyvää.


Juominen ja syöminen. Sydän.


Unkarilainen lihalautanen. Kahdelle. Oikeasti.


Kaiken  ruuan ja juoman jälkeen on hyvä hymyillä.

Ensi vuonna taas. Syömistä, juomista ja suku.

Jahuu!

Ps. Ez a szabi fötémája minden évben. Nagyon jó volt most is, köszi rokonok és barátok! 

3 kommenttia:

  1. Niin! Ja kohta tämä huvi on taas tältä vuodelta ohi. Kahden päivän päästä jo töissä...

    VastaaPoista
  2. MAHTAVA postaus!! Olet erittäin taitavasti saanut tunnelman kuviin, sillä pääsin niin fiiliksiin tästä kokonaisuudesta. Olet onnekas - mahtava lande ja suku :-)

    VastaaPoista