keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Uusi kinkkupiirakka KOFFarissa. Ja pastasalaattia kans.


Kaiken haalarisekoilun ja vuosien baariduunin jälkeen Vapunpäivän ohjelmaksi on vakiintunut KOFFin puistossa ruuan kera hengailu. Niin vakiintunut, että kaikki kaveritkin se tietää, joten joka vuosi paikalle ilmaantuu kaikenlaisia kivoja tyyppejä, vaikka ei edes kauheasti etukäteen infota, että mennään. Kun on ilmiselvää, että Vappuna meidän löytää KOFFarista.

Ja aina meillä on ruokaa, juomaa, grilli ja viltit. Ja pöytäliina.

Tarjottavat vaihtelee fiiliksen mukaan. Tänä vuonna uudella reseptillä kinkku-sipulipiiras "Paras kinkkupiirakka, mitä olet ikinä tehnyt" sanoi Mika, pastasalaattia, nakkeja ja brownie (joka aika kehuttu kröhöm, resepti TÄÄLTÄ)



Kinkku-sipiirakka

Pohjaan tulee 1 dl jugurttia, 100  g pehmeää huoneenlämpöistä voita, 4 dl jauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, hyppysellinen suolaa

Täytteeseen laitoin 200 g savukinkkua, 5 sipulia pienittynä, 2 tl palmusokeria, suolaa ja mustapippuria maun mukaan, 1/2 tl timjamia, 1 dl jugurttia, 1 dl maitoa/lager-olutta, 2 kananmunaa, 1 dl emmentaljuustoa.
Nypi jauhot(joihin sekoitettu leivinjauhe) voin ja jugurtin kanssa. Tee taikinasta pallo ja laita se kylmään hetkeksi. Freesaa sipulit pannulla. Leikkaa kinkku kuutioiksi ja laita pannulle. Lisää sokeri ja mausteet, hauduttele hetken. Sekoita täytteen jugurtti, juustoraaste, munat ja maito/olut. Ota irtovuoka ja painele taikina vuokaan  leivinpaperin päälle, niin että siitä jää kunnon reunat. Laita sipuli-kinkkuseos vuokaan. Valuta täyte päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.

Tosi retro pastasalaatti

1/2 pss keitettyä pastaa, kourallinen oliivja pienittynä, noin 10 minitomaattia puolitettuna, noin 10 aurinkokuivatuttuja tomaattia pienittynä.  Parmesan-raastetta.

Sekoita oliivit, minitomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää oliiviöljyä tai käytä hyväksi aurinkokuivattujen tomaattien öljy. Lisää pasta ja sekoita. Suolaa ja pippuroi. Laita parmesania tai tarjoa se erikseen, seurakunnasta riippuen.

Tarjoa pastasalaatti paahdetun pekonin ja basilikaöljyn (1 pnt basilikaa ja 1 dl oliiviöljyä suolaa ja pippuria sauvasekoittimella sileäksi) kanssa.

Piknikillä tai kotona.

Meillä oli tällä kertaa KOFFarissa parikin kappaletta ihania vauvoja, kivoja äitejä ja mukavia miehiä.  Ja me. Ja aurinko.


Mika lepää ennen grillausta.



Kaukaa viisautta, onko toi oikein sanottu; skideille saippuakuplien puhallusta.



Eka lippis-päivä. Jiihaa.



Oli siellä KOFFarissa muitakin. Musa soi ja laulu raikui.

Mahtavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti