sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Sokerihuurretut unkarilaiset sarvet


Näitä toivon melkein aina tehtävän jos oma mamani kysyy, mitä hyvää hän tekisi. Ja näistä pitää myös iso-Atti, Oliver, pikku-Atti ja ja ja.....Kaikki.

Unkarissa näitä kutsutaan semmi kifli eli vapaasti suomennettuna "ei mitään sarvi". Viittaa luultavimmin siihen, että tätä herkkua on mahdollista tehdä hilloinjämistä.



 Sokerihuurretut sarvet

5 dl jauhoja, 2 rkl etikkaa, 4 rkl kylmään vettä, 250 g voita, täytteeksi ei juoksevaa, paistonkestävää hilloa  tai marmeladia(meillä vadelmaa tai punaherukkaa)

Nypi jauhon joukkoon voi. Nypi sitten joukkoon vesi ja etikka. Jaa taikina viiten osaan ja kauli ne erikseen pyöreäksi. Jaa kolmioiksi, mitä pienemmiksi sen parempi. Täytä hillolla ja rullaa sarveksi. Paista noin 180 asteessa noin 10-12 minuuttia. sarvet eivät saa ruskistua, vaan niiden pitää jäädä vaaleaksi.  Pyöräytä sarve sokerissa niin kuumana kuin sormesi kestävät.

Nauti koska vaan. Törkeän hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti