sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Asioita minusta


Sain tälläisen haasteen Onko nälkä-blogilta. Pitää kertoa 11 asiaa itsestään ja vastata ruoka-aiheisiin kysymyksiin, joita oli loogisesti myös 11 kappaletta.Ja onhan kohteliasta vastata, vaikka olen todella huono näissä blogihaasteessa. Noniin, siis:

11 asiaa minusta

1. Pidän itseäni yhä töölöläisenä, vaikka olen asunut Punavuodessa jo vuodesta 1995.
2. En pidä kastikkeista.
3. En ole ollenkaan hyvä kielissä, vaikka aina kaikki luulevat niin kaksikielisyyteni takia.
4. Olin todella huono kotitaloudessa koulussa.
5. Olen ollut naimisissa vähän yli vuoden, mutta yhdessä tänä vuonna kymmenen vuotta.
6. Puren kynsiäni.
7. Välillä minun on vaikea kertoa vitsiä, koska rupean nauramaan kesken kertomisen. (Muistan myös vitsit väärin, olen tyypillinen huono vitsinkertoja)
8. Nimesimme molemmat lapseni veljieni mukaan.
9. Rakastan poliittista historiaa ja arkeologiaa.
10. Puhun lapsilleni vain unkaria.
11. Olen todella kärsimätön ja suurien linjojen vetäjä.

Näitä kysyttiin:

1. Mikä olisi ns. "Viimeinen Ruokasi"

Ööh, olisin varmaan niin kusessa ettei ruoka oikein maistuisi.Ei pysty kuvitteleen. Pihvi, verinen. Sopisi ainakin tunnelmaan. Ja iso olut. KOFF.
2. Minkä maan keittiö näkyy eniten omassa ruoanlaitossasi?

Olen puoleksi unkarilainen, ja meillä on syöty käytännössä vain unkarilaista ruokaa koko lapsuuteni. Ja niitä meillä syödään nytkin, melkein aina kun minä kokkaan.Kaikissa muissa ruuissakin se näkyy, teen kaiken unkarilaisella tvistillä. Hassua esimerkiksi miten erilailla pullaa tehdään Unkarissa kuin Suomessa.
3. Paras muistosi ruokaan liittyen?

Näitä on NIIN paljon. Kotona oman maman jouluateria perheen kesken, landella Balatonin rannalla grillaten hungaro-suvun kesken, Mexicossa rantabaarissa kalaa ja paholaiskastiketta, Costa Ricassa iso pihvi ja kylmä Michellada (olutta limellä ja suolareunuksella), Balilla Jimbaranin rannalla tuoreita äyriäisiä syömässä Balipossen kanssa, Lontoossa Oak Roomissa Harrin kanssa, Portugalin Ericeirassa mustekalasalaattia, Köpiksessä Wedofood-luomuaamiaisella, Helmessä 12 tunnin työvuoron jälkeen pekaanipähkinäpiirakkaa, Misun landella oikeaa tsatsikia ja hauskaa jnejen. Melkein kaikkiin sisältyy Mika.
4. Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Kliseistä kyllä läheiset. Ja terveys. Ja oma duuni. Ja hyvä ruoka. Ja olut. Ja viini. Hengailu. Surffaus, Ratsastus. Tanssi. Ja noi kaikki yhdessä.
5. Jos saisit tehdä yhden päivän ihan mitä vaan, mitä tekisit?

Notkuisin. Mielellään landella, New Yorkissa tai Köpiksessä tai Balilla. Joisin latteja, kuljeskelisin, söisin monissa paikoissa pieniä juttuja. Hengailisin perheen kanssa. Lukisin. Surffaisin. Aika paljon yhdelle päivälle.
6. Käytetyin raaka-aine keittiössäsi?

Paprikajauhe ja sipuli. Miksiköhän?
7. Kerro Blogi jota seuraat eniten ja miksi?

Paras aika vuodesta, Narrien laiva, Kaikki mitä rakastin, White Trash Disease ja Hanna Jensenin blogi. Yhteistä näille on, että ne ovat kaikki tietyllä lailla "lifestyle"-blogeja. Minusta on kiva lukea blogeja, jotka käsittelevät monia eri aiheita. Seuraan (tietysti) myös montaa ruokablogia, mm. Appelsiinia ja hunajaa, Sillä sipuli, Liemessä, Hannan Soppa, Via Ciapatta ja Onko nälkä. Ja monia muita.
8. Paras mässilyruokasi?

American chicken pizza. Löytyy tuolta. Hyvänä kakkosena Nachos de luxe. Mikan tekemänä. Ja tietysti pekoni-avokadohampurilainen. Löytyy tuolta.
9. Jos saisit päättää vuoden 2013 ruokatrendin, mikä se olisi?

Mutkattomuus ja aitous. Eli helppoa ja hyvää oikeista raaka-aineista. Ei liioittelua, ei fanatismia mihinkään suuntaan.
10. Milloin kiinnostuit ruoasta ja sen laittamisesta ja miksi?

Olen aina rakastanut ruokaa. Olen myös ollut niin onnellisessa asemassa, että minut on pienestä pitäen ympäröity ihmisillä, jotka osaavat laittaa yvää ruokaa. Mamani, lähimmät ystäväni, varsinkin Tytti&Tara ja Harri, entiset poikaystäväni ja mieheni Mika ovat kaikki loistavia ruuanlaittajia. Itse olen ollut aine kiinnostunut ruuasta, mutta käytännössä opin suurimman osan kun olin äitiyslomalla. Lapseni ovat olleet niin helppoja, että minulle on jäänyt aikaa opetella kaikenlaisia ruokia. Rakastan myös kemiaa, ja uskon että tämä rakkaus ontaa minulle vaistomaisesti eväät tehdä ruokaa. Osa duunistanihan on ihan reseptien laatimista, stailaamista ja kuvauttamista.

11. Mistä unelmoit?

Ruokakirja olisi aina kiva tehdä. Ja olutkirja. Ja kirjoittaa se väitöskirja, joka tässä on projektissa, valmiiksi. Ja isompi asunto. Ja surffausvuosi jossain lämpimässä ennen kuin lapset menee kouluun. Ja se ikuinen 5 kg painonpudotus.

Siinähän noita kysymyksiä oli. Huh.

Ps. En jaa tätä eteenpäin, ahdistun jo ajatuksestakin. Anteeksi Onko nälkä......

2 kommenttia:

  1. Ei se mitään :) oli tuo itellekin järkälemäinen haaste ja sain vielä toisenkin,muttä väliin jää, vai haluatko vielä toisen samanlaisen ;) heh... Mut hei sama unelma,kokkikirja. Ehkä sit joskus

    VastaaPoista
  2. Huh. Piti oikein miettiä. Mutta ihan jees itsetutkiskelua samalla, joka ei tee pahaa kellekään. Ja kokkikirja TOTTAKAI. Molemmille. :)

    VastaaPoista