keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kööpenhamina helmikuussa


Kööpenhamina on ihana myös talvella. Kävelin lempikatuni Istedgaden päästä päähän ja jatkoin Valbyyn, missä Carlsbergin kokoustilat ovat.

Istedgade on paikallinen Kallio, sekaisin vanhaa ja hipsteri-uutta. Pornokauppoja, olutkauppaa, bissepaikkoja, kahviloita, vintagekauppoja, krääsäpaikkoja ja designmyymälöitä. Alkaa päärautatieasemalta ja jatkuu läpi Vesterbron päättyen Valbyhin.Yöllä satoi lunta, mutta päivällä tarkenee kukatkin ulkona.Istedgadella on paljon kaikkea, mm. yksi suosikeistani, Dansk, ja hauskannimisiä ravintoloita. Tässä pizzapaikka Dilis. (Unkariksi hullu.hihi).Istedgaden toisessa päässä, lähellä Valbya,  on aukio nimeltään Enghave Plads, jossa leipomo. Siellä hyviä viinereitä.
Samalla aukiolla on myös super-hipsteri-kahvila. Minä hipseri tykkään.Aukiolta lähtivät myös hassut tassunjäljet. En tiedä mihin vievät....Valbyssa kököttivät pulut puiston muurilla. Kunnes tuli iso koira ja hups, pulut hävisivät.Puutarhat ovat talvikunnossa. Tuonlainen puutarha kelpaisi minullekin.Ja pyörät käytössä. Niin kuin Kööpenhaminassa aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti