maanantai 23. toukokuuta 2011

Ravintolapäivä Nuuksiossa - makkaraa ja muffinsseja!


Vietettiin sitten Ravintolapäivää Nuuksiossa. Mukana Espoon Lehtiset. Espoosta oli ihanaa perunasalaattia, jossa omenaa(tämän kyll omin), grillattua munakoisoa ja herkkusieniä. Makkaraa tietty. Helsingin Lehtisillä ja Oksasilla oli makkaraa ja muffinsseja joihin minä olin tottakai laittanut jugurttia, vaikka ei olisi saanut. Tyhmä minä. Latteakin oli, tottakai. Munkkisaaren barista keitti.

Tässä nyt muffinssie ohje niin, kuin se olisi PITÄNYT tehdä.

Sitruuna-kookosmuffinssit

1 dl kookosöljyä
3 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl jauhoja,joista korvasin 2 dl kookosjauhoilla - ei ole pakko
2 tl vaniljasokeria
3 rkl Lemon Curd-tahnaa (voi jättää poiskin)
1/2  sitruunan mehu ja kuoriraaste
2 dl ananasmehua tai omenamehua (tai maitoa tai muuta nestettä)
1 dl kookoshiutaleita (voi jättää poiskin)

Vaahdota sokeri ja kananmunat, lisää kookosöljy. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita noin puolet kuivista aineista voi-sokerivaahtoon. Lisää mehu. Sekoita. Lisää Lemon Curd-tahna. Sekoita. Lisää loput jauhoista.  Sekoita. Jos taikina hyvin jäykkää, lisää mehua.

Paista noin 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrutus:

3 dl tomusokeria
noin 1/2 dl sitruunamehua

Sekoita neste ruokalusikallinen kerrallaan tomusokeriin, kunnes kuorrutus on tarpeeksi, mutta ei liian juoksevaa. Kuorruta jäähtyneet muffinssit. Vie ne luontoon. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti