perjantai 6. toukokuuta 2011

jos saisin olla joku muu....

Olisin tämä henkilö. Yllättävää ehkä?

Kuva: garrettoliver.com

No ei. Kyseinen heppu on Garrett Oliver, panimomestari ja osa-omistaja Brooklyn Brewerystä, panimosta jota rakastan.

Mies joka vastaa tämän panimon oluista, ei todellakaan pidättele mielikuvitustaan. Mitäs sanotte oluesta joka on tehty Manhattan-cocktailin mukaan?(viski, vermutti, katkero) Tai oluesta jossa on luomu-villikukkahunajaa?(Local 1) Tai oluesta, jonka hän teki salassa ja jota ei saanut myydä ensimmäiseen vuoteen, vaan se annettiin vain lahjaksi? (Black Ops). Ja yhdestä ihanuudesta olen jo tänne kirjoitellutkin. Sorachi Ace. Sekin on mestarin käsialaa.

Mies on myös oluen ja ruuan vankka puolestapuhuja ja on kirjoittanut alan parhaan opuksen tästä. The BeerMaster´s Table. Kannattaa lukea, vaikka taitto ei olekkaan yhtä onnistunut kuin sisältö.

Garrett aloitti oluenjuomisen niin kuin moni muukin jenkki, collegessa. (Miehellä on muuten tutkinto musiikkialan tuottamisesta ja elokuvatuottamisesta ja hän on ollut duunissa HBOlla. ) Collegen jälkeen hän matkusti Eurooppaan ja huomasi, miten olut oli paljon monipuolisempaa siellä. Kiinnostui oluesta ja rupesi panemaan sitä kotona. Ja sitten vuonna 1989 Manhattan Brewing Companyssa pääsi näyttämään taitonsa pienpanimossa. Sieltä sitten tie vei Brooklyn Breweryyn ja loput onkin historiaa. Olut, jolla hän näytti taitonsa Brooklynillä on nykyäänkin olemassa ja on nimeltään Monster Ale. hih.

Lempijuoma on caipurinja, barolo ja saison. Joo.Nam.

Herra on monessa mukana, tekee oluita, on maistanut yli 1000 erilaista olutta, kirjoittaa oluesta ja ruuasta, esitelmöi ja matkustaa työkseen. Kuullostaa ihanalta. Ja hän on vetänyt yli 700 erilaista tastingia ja olutdinneriä uransa aikana yli 7 maassa. Mä haluan kans. Saahan perheen ottaa mukaan?

http://www.garrettoliver.com/


Ps.  "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy." - Benjamin Franklin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti