keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Oktoberfest-pretzelit

 

Oktoberfest alkaa tänään. Kyse on maailman isoimmasta bissejuhlasta, josta tietää myös ne, jotka ei oluesta muuten tiedä.  Jos ei nyt just ole matkaa Müncheniin niin Oktoberfestit voi viettää himassa. Oluita löytyy kaupoista ja safkat voi tehdä itse. 
 
Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.
 
Oktoberfest-pretzelit
 
(Taikinasta tulee noin 8-10 kpl)
Taikina:
8 dl vehnäjauhoja
½ tl kuivahiivaa
1 ½ dl lager-olutta
1 ½ dl kermaa
50 g pehmeää voita
1 rkl sokeria
1/2 -1 tl suolaa
Lisäksi:
1 l vettä
3 rkl ruokasoodaa
Merisuolakiteitä pinnalle
Noin 2 rkl voisulaa voiteluun
 
Sekoita kuivahiiva noin desiin jauhoja. Sekoita sitten seos kädenlämpöiseen lageriin sokerin kanssa kulhossa. Laita kulho liinalla peitettynä huoneenlämpöön, suojaiseen paikkaan nousemaan.
Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja lisää se jauhoseokseen. Lisää sitten suola ja alusta loput jauhot taikinaan. Lopuksi alusta taikinaan pehmeä voi ja alusta niin että taikina irtoaa kulhosta. Anna kohota liinalla peitettynä noin tunnin.
 
Laita taikina jauhoitetulle pöydälle ja jaa se 10 yhtä suureen osaan. Pyöritä paloista ohuita pötköjä. Käännä pötköt rinkelin muotoon (kiepauta varsia toistensa ympäri ja paina päät kiinni keskikohdan molemmille puolille). Laita leivinpaperille.
 
Kiehauta vesi kasarissa, nosta sitten sivuun ja sekoita joukkoon ruokasooda. Upota rinkelit veteen yksi kerrallaan ja nosta takaisin leivinpaperille. Ripottele suola pintaan. Paista lopuksi rinkeleitä 200-asteessa noin 15 minuutin ajan, kunnes pinta kauniin tumman kullan värinen. Ota rinkelit uunista ja voitele voisulalla kuumana. Jäähdytä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti