torstai 4. lokakuuta 2018

Lempiravintolani


Rakastan ravintoloita ja baareja, viihdyn niissä sekä arkena että juhlana. Minulla on monia lempiravintoloita ja baareja, mutta on yksi paikka, joka on aina ollut minulle yli muiden koko ravintolassakäymisikäni.

Corona Baari Eerikinkadulla.Lukioaikainen poikaystäväni Pekka vei minut Coronaan, koska hän pelasi kilpaa biljardia. Me hengasimme Misun kanssa tiskillä, kun pojat löivät palloja rahasta, joimme keskarituoppia ja söimme meetwurstitousteja, jotka olivat silloin Helsingin ravintolamaailmassa uusinta uutta. Kun pääsin opiskelemaan yliopistoon, niin monasti päädyimme humanisti-maailmanparantajakavereiden kanssa Coronaan, koska sieltä sai kohtuuhalpaa punkkua. 

Sitten menin ravintola Helmeen vastapäätä töihin ja ravasimme Coronassa ennen ja jälkeen työvuoron. Jos emme jaksaneet käyttää Helmen kahvikonetta, niin haimme asiakkaille espressot ja capucchinot Coronasta ja jos kokit olivat ilkeitä eikä henksusafka ollut hyvää, ostimme nälkäämme toasteja Coronan baarista. Kino Eerikinkadun aikaan istuimme Coronan edessä työvaatteissa ja katsoimme elokuvaa.

Aloitin seurustelun miehen kanssa, jonka lempipaikkoja Corona myös oli. Yhdessä vietimme siellä montamonta hauskaa hetkeä kavereiden kera. Asuimme ihan vieressä, joten usein tapasimme siellä ennen kotiinmenoa. Viikonloppuisin joimme siellä hänen lempijuomaansa Avernaa ja Jallua, kesäisin terassilla kaljaa. 

Esikoiseni on ollut varmaan viikon vanha, kun hän ensi kerran vieraili Coronan terassilla. Toinen lapseni pääsi sisälle asti heti, onhan hän syyskuun skidi. Lapset ovat alusta asti rakastaneet Coronan hämyistä valoa ja juoksenteluun sopivia tiloja. Mikään toast ei maistu skidien mielestä niin hyvälle kuin Coronan toast.

Olen lukenut tenttiin, tehnyt duunia ja purkanut suruja Coronassa. Olen tanssinut, riidellyt ja pussaillut siellä. Olen jopa pitänyt siellä olut&biljardi-tastingin! Nykyäänkin paikka on lempikahvilani ja palaveripaikkani, afterworkmestani ja se baari jonka mainitsen aina, jos joku hyvän baarisuosituksen haluaa. 

Vaikka juomavalikoima ei ole kaupungin paras (happamia oluita voisi olla, vinkvink), niin ei se haittaa. Joskus fiilis on tärkeämpää. Corona on minun lempibaarini. 

Mikäs sinun lempibaarisi on? 

Ps. Älkää muut baarit olko mustiksia, rakastan myös teitä. Tiedätte ketä olette ;). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti