lauantai 19. toukokuuta 2018

Pari erinomaista Tallinnan ravintolasuositusta!

Kävin toukokuun alussa (juuri kun helteet alkoivat) Tallinnassa bissefestareilla ja kerrankin minulla oli myös aikaa vähän hengailla ja katsastaa ravintoloita.

Kävimme isommalla sekä pienemmällä porukalla syömässä ja koska molemmat ruokapaikat olivat erinomaisia, pakkohan niitä on suosittaa.


Isomalla porukalla kävimme Rataskaevu 16 -nimisessä paikassa, josta olin paljon kuullut. Salla oli onnistunut saamaan sinne pöydän, mikä ei kuulemma ole helppoa.  Kun söimme siellä, ymmärsin miksi.

Paikka oli aivan ihana, juuri sellainen ravintola, jota rakastan. Katsokaa vaikka, täynnä hauskoja yksityiskohtia, mutta hyvällä maulla tehty ja vanhan talon omaa ilmapiiriä kunnioittaen. (Asuimme muuten itse ravintolan yläkerrassa ja parvekkeelta katsoimme kun kokit ja tarjoilijat kävivät takapihalla tupakalla.)

Ruoka oli todella hyvää. Minä söin kasvisruokaa; alkuun vuohenjuustoa, pikkelöityä kasvista sekä vadelmakastiketta ja pääruuaksi ihanaa myskikurpitsaa paneroituna, munakoisokreemia ja kurpitsansiemeniä. Kuvasin myös Rikun ruuat, silakkaa ja hirveä, nekin maistuivat tosi hyviltä (kerjäsin maistiaiset).Jälkkärin kruunasi ihana tyrnisnapsi ja henkilökunnan kirjoittamat viesti servetteihin. Tämä ravintola tarjosi juuri sitä mitä ravintolan pitää; menun taso nousi ruokalajista toiseen. Maukas alkuruoka, erinomainen pääruoka ja aivan ihana jälkiruoka kruunattuna loistavalla palvelulla. Oi että.
Ihan Rataskavun vieressä on vegaaniravintola V, jossa en itse käynyt mutta Tatu kertoi että se on erinomainen. Luotan Tatuun.


Karu Talu Sokolaad - vegaaninen suklaakauppa on käymisen arvoinen. Söin nimenomaan oluen kanssa sovitettua suklaata ja se oli todella hyvää.Kävimme seuraavana päivänä kolmistaan syömässä meille suositellussa Tai Boh-ravintolassa. Psykedeelisesti sisustettu ja ihana. Suositan. 

Alkuun jaoimme kasan erilaisia pieniä ruokia, jotka olivat kaikki erinomaisia. Onneksi pystyimme ne sulassa sovussa jakamaan. Ravintolalla on muuten myös oma olut, "light" olueksi kutsuttu KASIprossainen pale ale. Sopi hyvin kaiken kanssa.Pääruokana minulla oli paistettuja nuudeleitä jättikatkarapujen kera ja pojilla possunmahaa paikan "äidin" reseptin mukaan. Hyviä olivat, sain maistaa toisten lautasilta.


Olin hyvin tyytyväinen molempiin kokemuksiin. Ruoka oli hyvää ja seura oli erinomaista. Menkää ihmiset syömään yhdessä, se on parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti