perjantai 9. helmikuuta 2018

Mitä leffassakäyminen minulle merkitsee - Kluuvikadun Maxim

Rakastan leffassakäyntiä.  Olen aina rakastanut. Onneksi kotikaupungissani Helsingissä siihen on aina ollut paljon vaihtoehtoja. Itse rakastan eniten vanhoja leffateattereita, nissä on jotenkin erilainen tunnelma. 

Kluuvikadun Maxim-leffateatteri on paikka, missä olen nuorena suudellut pimeässä ekan kerran erästä poikaystävääni elokuvan pyöriessä. Muistan sen aina. Edelleen pidän leffassakäymistä hyvänä ekatreffi-paikkana; saa tietää aika paljon toisen mausta, on puheenaihetta leffan jälkeen ja siinä on tiettyä intimiyttä istua toisen vieressä pimeässä. Jos haluaa, voi kokeilla myös haukotusvenytys-temppua (tietäjät tietää), että pääsee lähemmäs.

Nyt vanha suosikkileffateatterini Kluuvikadun Maxim on avautunut uudestaan täysin remontoituna, uudessa loistossaan, mutta vanhoja perinteitä ja arkkitehtuuria kunnioittaen.Tämä leffateatterihan on Suomen vanhin, jo vuodesta 1909 ja kaikilla helsinkiläisillä on siitä muistoja. Minä pääsin etukäteen kurkkimaan uudistusta ja ottamaan vähän valokuvia. Muistan kun nuorena haaveilimme Suomessa ranskalaisesta tavasta katsoa leffoja teatterissa, sillä siellä sai juoda kaljaa ja syödä. Nyt voi Kluuvikadun Maximissakin. Siellä leffapenkit ova nojatuoleja ja jokaisen tuolin vieressä on pieni pöytä, mihin voi ostaa ja viedä sekä pientä syötävää että juomia.  Ruuat tulevat naapurista Fazer Cafesta, joka on toiminut elokuvateatterin vieressä jo vuodesta 1891. Ihanaa on kun erilaisten pikkusyötävien kanssa on mahdollista nauttia lasi viiniä tai olutta ihan siellä leffassa. Myös kupillisen kahvia voi halutessaan saada avecin kera ja lisäksi valikoimasta löytyy erikoisoluita ja samppanjaakin. Tarjoilut voi tilata valmiiksi etukäteen verkosta tai paikan päältä teatterin aulabaareista. Jee!


Ihan perusleffateateri Maxim ei ole, vaan ohjelmistossa tulee olemaan paljon eurooppalaisia laatuelokuvia sekä tuoreita Golden Globe -palkittuja elokuvia sekä Oscar-leffojakin.  Lisäksi Maximissa tulee olemaan torstaisin klubi-ilta, jonka ensimmäisenä elokuvana on
klassikko Blues Brothers vuodelta 1980(lempileffoja!). Elokuvien lisäksi Maximissa esitetään kultturikeskiviikkoisin valikoima Event Cinema -näytöksiä kuten balettia sekä teatteria  ja taidedokumentteja. 

Minä, Elsa ja Isyyspakkaus-blogin Tommi rakastamme kaikki leffassakäyntiä. Kuuntele Elsan ja Anikon Kuplasta, mitä muuta me rakastamme kotikaupungissamme Helsingissä. Klikkaa suoraan tästä! 

Osallistu myös Kluuvikadun Maximin leffalippujen arvontaan Radio Helsingin Facessa 12.2. asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti