tiistai 10. lokakuuta 2017

#lihatonlokakuu jo neljännen kerran

Elämä on ollut juuri nyt vähän vaikeaa ja siksi blogikaan ei ole päivittynyt.

Koska silti täytyy syödä joka päivä, ajattelin nyt jakaa tänne tämän kuukauden teeman. Vietämme siis pienentyneen perheemme kanssa Lihatonta Lokakuuta neljännen kerran.

Tässä säännöt: Lihaa ei saa ostaa eikä sitä pääsääntöisesti ole kotona ollenkaan (hih, sain Oimutsimutsi-blogin Elsalta salamipaketin, jonka söin iltapalana). Koulussa lapset saavat syödä mitä on ja minäkin syön lihaa, jos on duunisyistä pakko, mutta en muuten. Kalaa syödään ja maitotuotteita sekä munia myös.

Tässä omia lempikasvisruokiani inspiraatioksi muillekin.Porkkanafetapiiras (toimii myös sinihomejuustolla), kurpitsapastaa ja täytetyt munakoisot löytyvät Olutpostista. 


Tässä Ivana Helsingin Animal Rights-lehteen tekemäni resepti. Nam.


Feta-kasvisohrato löytyy Olutpostin sivuilta.Lämmin kasvissalaatti. Tämä on aina hyvä, vaihtaa vain kasvikset sesonkiherkkuihin. Nyt toimii vaikka kurpitsan kanssa.


Hyvän leivän kanssa syötävä paprika&sienisalaatti toimii aina. Voi tehdä uunissakin. Rapea tomaatti-sipsipasta.Paneerattu juusto on aina hyvää.Runsasta sienimuhennosta löytyy myös. Huomatkaas muuten, että plussana melkein joka ruuassa on olut-suositus. Oluthan on vegaanista, muutamin poikkeuksia, joten hyvin sopii teemaan.

Lisäksi olen vuosien varrella kerännyt kasan kasvisruokareseptejä,. jotka löytyy kaikki blogin arkistosta koottuna. Plussana myös viime vuoden härkislasagne.

Hyvää lihatonta lokakuuta!

Ps. Kun lihansyöjäpoikani sai tietää, että lihaton lokakuu alkaa, hän tilasi syyskuun viimeisenä päivänä isoäidiltään sekä pekonia, lihapullia etä jauhelihapizzaa. Hih. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti