lauantai 14. marraskuuta 2015

Tätä ajattelin tänäänTänään piti kirjoittaa ihan muusta. Mutta ei pysty. Viime yön tapahtumat Pariisissa musersivat oman mieleni ja sekoittivat ajatukseni.

Pariisin terrori-iskut sinällään jo tuntuvat todella kauheilta. Ja epäoikeudenmukaisilta.

Mutta melkein yhtä kauhealta tuntuu, kun samalla sosiaalisessa mediassa alkoi "mitäminäsanoin", "tähänontultukunpakolaisiatuleeEurooppaan" ja "nytsealkaa" - meuhkaaminen.  Valitettavasti minullakin tuntui olevan tuttavia, jotka ovat sitä mieltä, hähhähääh, oltiin oikeassa, että nyt rajat vaan kiinni, ulkomaalaiset ulos ja jokainen pitää huolen omistaan. Eikä minun tuttavani ole pahimmasta päästä, punavihreässä kuplassa kun (onneksi) elän. En edes halua ajatella, mitä tästä voi poikia erinäköisten, erimaalaisten ja eri uskontoa harjoittavien välissä, Suomessakin.

Siksi lapsillekin asiaa läpikäydessä, keskityimme auttamiseen. Että miten paljon ihmiset auttoivat, kannustivat toisiaan tilanteessa. Ja miten paljon ympäri maailmaa tätä tilannetta myötäeletään, valon ja rakkauden kautta.

Pariisin tilanne tuntuu todella vaikealta ja epäreilulta. Mutta silti, jos kaikki vajoamme samalle tasolle, joko fyysisillä teoilla tai sanoilla, emme ole parempia kuin Pariisin terroristit. Vihaaminen tälläisessa tilanteessa on helppoa, saman tunteen yläpuolelle nouseminen ei.

Terroristit ovat itse ihan paskiaisia. Mutta siksi meidän muiden ei tule olla niitä.

Katso myös Seuran kolumni aiheesta.

1 kommentti:

  1. Olet oikeassa. Vihaa ruokkimalla ei saada mitään hyvää aikaan. Mutta samalla kyllä pitäisi sinisilmäisten avata silmät, että myös esim. pakolaisten joukossa on terroristeja. Ja ihmisiä, joilla on yhteys esim. Isisiin. Se on fakta, jonka myös minä suvaitsevainen myönnän. Ja mulla ei oo harmainta hajua mikä ois oikea ratkaisu tässä pakolaiskriisissä (muutakuin, että jollain keinolla kaikki ihmiset maailmassa saisivat olla turvassa eikä tarvitsisi kenenkään pelätä henkensä edestä) , mutta toivon, että päättäjillä on. Minä aion todella yrittää parhaani, että kaikki jotka Suomeen tulevat saisivat hyvän ja turvallisen elämän!! Ja sitä toivon todella! <3 Toivon myös koko maailmaan rauhaa, joka lienee liian iso toive, mutta toive kuitenkin. Ja kaikille läheisensä menettäneille voimia. Ei sitä osaa kuvitella kuinka suuri suru ja väistämättä vihakin voi nousta läheisillä pintaan.

    VastaaPoista