lauantai 13. kesäkuuta 2015

Taste of Helsinki- lasten kanssa

Meillä lapsia on raahailtu mukana ihan vauvoista asti erilaisissa tapahtumissa ja riennossa. Tarkoituksena että tietysti näin pääsemme perheenä paremmin eri paikkoihin, toisen ei aina tarvitse jäädä kotiin lapsia vahtimaan. Ja näin skidit oppivat olemaan paikoissa ja käyttäytymään.  Vauva-aikana tämä oli helppoa, molemmat käyttäytyivät vaunussa hyvin. Taaperoaika oli tässä hyvin haastavaa. Mutta nyt 4- ja 6-vuotiaiden kanssa, meillä on jo aika kivaa koko ajan.

Tänä vuonna vierailumme skidien kanssa Taste of Helsingissä. Heti torstai iltana.
Tietysti skidien kanssa joutuu tekemään vähän kompromissejä. Katselen muiden Taste of Helsinki-postauksia kauniine ruokakuvineen. Ei ihan onnistunut itseltä.

Lasten kanssa homma menee nimittäin näin:  Pienempi on lahjottu festareille jäätelön lupauksella. Eli ekaksi etsimään jädeä. Sitten istutaan ja syödään. Erittäin hyvät Kolmen Kaverin jädet, mustikka&kardemumma ja valkosuklaa&punaherukka.
Sitten tietysti juodaan. Mama haluaisi ottaa kuvia fiiliksestä ja ruuasta, mutta ei olla päästy ruokakojuille asti. Lohdutukseksi itselle, otin oluen. Istuskeltiin, juteltiin, hengattiin ja tavattiin tuttuja.  Skidit teki teltan kuvassa olevan pylvään ympärillä olevasta mustasta muovista ja istui siellä.
Eka ruokakoju, jahuu. Katsottiin sen perusteella, mitä maistuisi kaikille. Pastorin pitkään kypsennetty mustekala ja misomajoneesi ja lohi&katkarapucheviche avokadolla kelpasivat pienen tuumaustauon jälkeen. Hyviä olivat, raikkaita ja keveitä. Skideiltä erikoisplussa mustekalan rapealle peruna-oliivikakulle.

Kaskiksen ylikypsä possunkylki, bbq-soosi oli skidien mielestä niin hyvää, että ostimme sitä kaksi annosta. Ja Andi nimesi sen "namiruuaksi".
Skidien mielestä parasta festareilla olivat Fatboyn säkkituolit. Ehdin hakea ja syödä Patronan annoksen tiikerirapua, ja vaahdotettua suolakeksiä. Kameraa en ehtinyt kaivaa laukusta.

Hauskaa meillä oli, vaikka ei kauhean ruokapainotteista. Mutta muuten mukavaa.

Ja tänään lauantaina pääsen sitten Taste of Helsinkiin yksin.

Olen puhumassa Taste of Helsingin lavalla klo 18 oluesta ja ruuasta Helsinki Food Companyn emännöimänä, ihanien Teresan ja Johannan kanssa. Kivaa!

Tule sinäkin.

2 kommenttia:

  1. Stage on kuollut ja kuopattu. Sinunkin kehuma Tommyknocker American Craft Beer Bar toimii Stagen raunioilla. Kauhia sanahirviö tuo...

    VastaaPoista
  2. Se on ton festarin stage....mä korjaan.

    VastaaPoista