tiistai 26. toukokuuta 2015

Ravintolat, olutbaarit ja shoppaus Kööpenhaminassa


Toistan taas itseäni kun sanon, että Kööpenhamina on ehdoton lempikaupunkini. On se sitten työ tai huvimatka, olen aina niin vilpittömästi onnellinen päästessäni Köpikseen.

Tällä kertaa teemana oli (taas) ruoka ja juoma, vaikka kyllä me Nellan kanssa karattiin myös shoppailemaan.  Seura oli mukavaa, kivaa ja ennenkaikkea hauskaa. Naurettiin vatsalihakset kipeiksi. Fiiliksiä näkyy jo täältä ja täältä.
Isoimpia odotuksia saatteli vähän aikaa sitten Kodbyenissä avattu Warpigs,  tanskalaisen Mikkeller-panimon ja jenkkiläisen Three Floyds-panimon yhteistyön hedelmä.

Lihaa joka muodossa. Ja olutta. Konsepti meidän makuumme.
Jengiä olikin aika hyvin, muutkin nähtävästi pitävät lihan ja oluen yhdistelmästä. Hahah. 
Terassilla joimme auringonvalossa kylpevät oluet. Runollista ja hyvää.
Jatkoimme eteenpäin, nyt hyvin perinteiseen olutpubiin. Orsted Olbariin. 
Hyviä, happaman ihania belgi-sourereita, patinaista meininkiä ja vaihtelevaa jengiä. Kiva paikka.
Ensimmäinen ilta päättyi Baestiin. Norrebrossa, lähellä majapaikkaamme. Paikka on kuuluisa siitä että he käyttävät pääosin luomua ja panostavat täysillä ruuan laatuun.  Se näkyi. Drinkeistä asti.
Tässäkin ihan peruspizza. Mutta samperin hyvä.
Aamut aloitettiin yleensä kulman takana olevasta Lagkagehusetista.  Maukas leipomoketju Kööpenhaminassa.  Ja hyvä latte.
Sämpylöitä, herkkuja ja aamiaisjuttuja tuli ostettua paikan päältä.

Yhtenä päivänä teimme Nellan kanssa nopean shoppailukierroksen Norrebrossa. Koko kaupunginosa on täynnä ihania pieniä putiikkeja. Paras paikka aloittaa kävely on Ravnborggage. Sitä pitkin sitten vaan. Tämä STI8P&Co-niminen liike oli parasta tanskalaista designiä.Olisin voinut ostaa koko kaupan kotiin.
Samalta kadulta löytyy iso kasa antiikkiliikkeitä joista hamstrasin kuvauslautasia (ihania) ja muuta pikku ruokakamaa. Jee. Ja löytyy kadulta myös Bungalow, jonka tuotteita Suomessa myy mm. Moko ja Peroba. Ja eteenpäin kuljettaessa myös tanskalaista vaatetta myyvä, kaunis Frederiksen-vaatekauppa. 
Sitten kun väsyttiin, istuttiin kahville Cafe Plenumiin. Taas kerran hyvä kahvi.
Ja tietysti isot tanskalaiset voileivät. Aiettä.
Välioluet Ol-baarissa Norrebrossa. Aika peruspaikka. Ja tietysti käytiin Norrebron turkoosissa Mikkeller-baarissa, se on niin hieno.
Sitten hauskaan illallispaikkaan samassa kaupungisosassa. Gefärlich. 
Koko ravintola oli vähän vino, tarjoilija aivan sekaisin, ruokalistat piti katsoa englanniksi netistä ja meille kerrottiin kolme kertaa, että älkää tilatko kivennäisvettä, kun hanavesi on ILMAISTA!
Meillä on niin hauskaa. Naurettiin, juotiin talon kuoharit loppuun ja syötiin. Risotto oli erinomainen, muutkin ruuat hyviä.
Seuraavana päivänä vähän päätä kivisti, ja nälkää sammutettiin Vesterbrossa Viktoriagaden Good Morning Vietnamissa. Siitä oli hyvä siirtyä viereiseen Mikkellerbaariin....Ja eteenpäin Fermentoren-olutpaikkaan.
Ehdittiin me Nellan kanssa shopatakin. Lempikatuni Strögetillä on ehdottomasti Pilestraede, jolla on mm. tanskalaista desingiä tarjoileva Norr , yksi lempimerkeistäni Samsoe-Samsoe, Marlene Birger, hyvä Adidas-kauppa, sekä kulmassa Urban Outfitters. Shoppailusta ei niin kiinnostuneet voi parkata saman kadun varrella Charlie´s Bariin, jossa on todella hyvä oluthanavalikoima.

Itse Strögetin varrella käy aina sekä Other Storiesissa (ranskalista muotia) että Companyssa(tanskalaista muotia).

Loput seurueesta odotteli meitä Taphousessa, Strögetin sivukujalla. Kiva paikka, ja erinomainen olutlista. Kelpasi vetää pari berliner weisseä shopautuksen lomassa.
Nellaa hymyilyttää. Ketäpä ei, oli niin kiva reissu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti