sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Oluthyllyltä - Alkon käsityöläisoluita


Alkossa on helmikuun alusta ollut myynnissä käsityöläisoluita ja kävin katsastamassa oman Alkomme eli Bulevardin tarjonnan.

Olen vähän kyllästynyt IPA-oluisiin ja portereihin (jälkimmäisiin ainakin vain väliaikaisesti), joten valitsin joukosta vähän muuta.  Olin niin iloinen, kun näin että saisoneita oli muutamakin, juoten ne lähtivät ainakin mukaan.  Ja pari muutakin.
Ensimmäinen vasemmalta on Stallhagenin Pumpkin Ale.  Olen ollut kova kurpitsa-alen ystäväensimmäisestä New Yorkin matkalta asti, joten odotukset olivat suuret. Enkä pettynyt! Olut oli juuri sopivan mausteinen, hennon karamellimainen, loppua kohti kuivuva, niin kuin oikean jenkki-pumpkin alen tulee ollakin. Tämän kanssa oli tarjolla lauantai-illan huumaa suolattujen cashew-pähkinöiden kera. Hyvin toimi .

Seuraava kokeilun kohde oli Laitilan Missisippi, steam beeriksi kutsuttu oluttyyli. Tästäkin pidin kovasti. Helposti juotava, kevyen hedelmäinen ja humaloitu jenkki-humalilla. Helpostijuotava,mutta pienellä twistillä. Meillä paistetun kanan kaverina meni loistavasti.  Itse tykkään juoda steam beerejä lagerin vaihtoehdoksi, tässäkin Missisippi oli oiva valinta.

Saimaan Juomatehtaan Brewer´s Special Saison oli hienoinen pettynyt, vaikka pakkaus on hieno ja erottuva. Tuoksussa tuntuu jenkkihumalat, mutta maku on vähän outo, ei oikein saison, eikä oikein vehnäolut.  En saanut siitä kiinni.

Rekolan Panimon Funky Luomu on nimeään konservatiivisempi olut. Odotin todella hapanta olutta, koska monasti tuo funky tarkoittaa sitä että oluessa maistuu reipas tallimaisuus ja jopa maitohappo runsaasti. Funky Luomu oli minusta hyvä belgialaistyyppinen olut tai farmhouse-ale jopa, mutta ei niin funky kuin monet nimikaimansa. Tämä nautittiin kreikkalaisen lihapadan kanssa, ja oli todella erinomainen ruokajuomana.

Lopuksi haluan kiittää itsekin Alkoa, että tuovat välillä näitä pieniä sarjoja ajankohtaisia pienpanimo-oluita. En nimittäin ole niin vaikuttunut Alkon perusolut-valikoimasta. Varsinkaan sen jälkeen kun olen vieraillut naapurimaamme Systembolagetissa ja raahannut sieltä kotiin puolet valikomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti