sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Tukholman ravintolat


Tukholman viikonlopun pääohjelma oli ravata ravintoloissa. Ja pojat, niin me tehtiin!Ihan, ihan lempipaikkani oli Urban Deli Södermalmilla. Ruokakauppa, baari ja ravintola. Juuri niitä hybridejä, joita rakastan.


Hauska tapa kerätä varaukset!Cocktailit otettiin. Tottakai. Ja olisi mieli tehnyt ottaa kaikkea. Olisin voinut muuttaa paikkaan asumaan.


Södermalm oli täynnä pieniä ihania kahviloita!Hauska lihapullapaikka samalla alueella Meatballs for the people.Ihana sisustus ja taas hybridi. Kauppa, take away ja ravintola, kaikki samassa. Jahuu!Lihapulliakin oli saatavana aika montaa lajia....


Drinkeillä käytiin yömyöhään Godotissa. Kuulemma paikassa on ruokaakin, me juotiin drinkkejä. Niin hyvinä drinkkejä, ettei haitanut vaikka baarijäbät olivat hyvin hitaita niitä väsäämään. Tässä Godot Crushed, passionhedelmällä jua Very Berry, marjaisa ihanuus.
'

Olipa ravintoloita muuallakin. Vaikka Wiener Café  Kungsgatanin lähellä. Perinteinen, hyvä kahvila ja ravintola.


Me söimme erinomaisen lounaan viereisessä ravintola Prinsenissä.  Iso ja hyvä maalaisalaatti. Jälkkäriksi lounasseuramme takia saimme keittiöstä tervehdyksenä jälkiruokalajitelman. Olin niin onnellinen. Suklaakakkua, raparperi-crumblea ja kirpeätä limekakkua. Jes.Mikkellerin baarin vieressä oli hauskannäköinen paikka, johon emme ehtineet. Mutta Nella oli käynyt siellä poikain kanssa ja ylisti paikkaa. Siellä on kuulemma kiikarit seinässä, josta voi kurkistella vessassa. Hm.

Kolusimme Stockiksen kauppahallin ja sitten olikin jo pakko istahtaa juomalle. Aukiolla oleva, auringossa kylpevä Petite oli juuri sopiva.Roséta ja bisseä. Auringossa.Yksi kivoimmista ruokapaikoista oli Södermalmilla sijaitseva libanonilainen ravintola Elie´s Kör och Bar. Näytti perusetniseltä kuppilalta, mutta ruoka oli aivan ihanaa.Otettiin maistelumenu ja kuoharia. Voin kertoa, että kannatti. Näin hyvää libanonilaista en ole ikinä syönyt. Ruuan jälkeen pyörittiin kotiin.


Solnassa tutustuin hauskaan rantakahvilaan. Cafe Båthuset. Nellan puistokahvila. Luksupaikka hyvällä kelillä.

Siinähän mekin laiturilla hengattiin. Ravintolaviikonlopun lopuksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti