maanantai 26. elokuuta 2013

Uusi hampurilainen kulmilla - Ramen burger


Uusi hampurilainen kulmilla. Kokeiluun tietysti. Koska rakastan hampurilaisia. Ihan kaikkia hampurilaisia.




Oppia otin Kulinaarimuruja-blogista. Ja Googlelta. Toteutuksesta vastasi pitkälti Mika. Ja neljälle tehtiin.

Kannattaa käyttää noihin hauskoihin nuudeli"sämpylöihin" 150 g nuudeleita (me tehtiin tuplasatsi, se oli LIIKAA), suolaa, kanamuna ja tietysti vettä nuudelien keittoon.

Hampurilaispihveihin meni 400 g luomulihaa, suolaa, pippuria, teriyakikastiketta, sweet chili-kastiketta. 

Lisäksi Mika paistoi 3 isoa kevätsipulia varsineen ja karamellisoi ne hunajassa. Kaikkeen paistamiseen käytettiin seesamisiemenöljyä.

Kaikki alkaa sillä että nuudelit keitetään, valutetaan ja kananmuna sekoitetaan joukkoon. 


Sitten nuudelit muotoutumaan astioihin, joka ovat pyöreitä ja sopivan kokoisia(=hampurilaissämpylä). Pinosin nuo astiat päällekkäin ja laitoin jääkaappiin, näin ne toimivat toisilleen painoina. Kaikkiin päällimmäisiin astioihin laitoin myös painon. Nuudeleiden kannattaa olla jääkaapissa ainakin puoli tuntia; me pidettiin vain 15 minuuttia, ja osa hajosi. Nyyh.


Sillä aikaa kun nuudelit jähmettyy, voi sekoittaa hampurilaispihvin ainekset ja paistaa pihvit seesamisiemenöljyssä. Samalla voi sitten paistaa kevätsipulit. 

Lopuksi sitten paistetaan runsaassa seesamiöljyssä ne jähmettyneet nuudelijutut.  Ei käännetä.



Sitten vaan kokoamaan; nuudelisämpylä, pihvi, paistetty kevätsipuli, vähän lisää teriyaki- ja sweet chili-såsia. Lopuksi toinen nuudelihomma päälle. 

Ja mitäs sitten juomaksi? Kevyt vaalea lager on jees. Coronaa itse käyttäisin.Tai raikkaan hedelmäinen luomu-chardonnay. Me juotiin poikkeuksellisesti sitä.

Hyvää oli.

Ps. Tämä ei sitten ole mitään treffiruokaa. Sottaista nääs. Toim. Huom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti