sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Keskikesän ruokaa ja ihmisiä


Juhannus oli ihana. Samassa paikassa ja samalla lailla kuin viime vuonna(löytyy TÄÄLTÄ). Eri ruuat tosin....Andi keräämät Juhannuskukat. Uudessa kesähatussa.Grillimestari. Sannan hatussa.

Mika grillasi koko Juhannuksen. Päivin. Illoin. Ja parasta jälkeä tuli.Unikot. Misun muden aikanaan istuttamat. Kukkii edelleen.Lipunnostajaiset. Tästä on otettu kuva joka vuosi.Syömään! Possun ulkofilettä olutmarinadissa:

1 plo KOFFia, 1 limen mehu, 2 dl Coca-Colaa, suolaa, pippuria, oliiviäöljyä, vähän ketsuppia ja timjamia. Sekoita marinadi ja anna possun uida siellä.
Kesäyö. Saunottiin. Pelattiin Yatzya. Soitettiin suomi-iskelmää. Valvottiin.Aamiainen Maukun kanssa. Vähän kyllä yö väsytti.Skidit olivat kyllä vauhdissa: ": Mama, me halutaan piknik-aamiainen!"Onginta kuuluu perinteiseen ohjelmaa. Onneksi mun ei tarvitse, Sanna ja Mika hoitaa.

Aperitiivit odottaa. Ostin S-marketista jäitä kylmälaukun kylmennystä varten. Ja olipa jees, koska löytiin jäät mökillä pakkaseen ja meillä oli drinkkijäät koko Jussin ajan.Juhannus-Sanna.
Pekoni-sinihomejuusto hampurilaiset, kaali-paprikacoleslaw ja grillattuja, voilla silattuja maissintähkinä. Oi.

Paras vinkki hampurilaisiin on grillita myös sämpylät.
Ruuan jälkeen vähän lepoa.Ja vähän Pikku-Kakkosta.Jälkiruuaksi jääkahvi ja se oma bravuurini - Brownie (ohje TÄÄLTÄ)Samoilua.Ja taas ruokaa tekemään.

Kanaa sitruuna-siiderimarinadissa:

1 plo Golden Cap-omenasiideriä, 2 sitruunaa (purista ensin mehu ja sitten leikkaa viipaleiksi sitruuna), suolaa, pippuria, sokeria, timjamia, öljyä.  Sekoita marinadi kulhossa, laita kanat sinne ja lopuksi peittele kanafileet sitruunaviipaleilla. Tuloksena ihanan pehmeitä grillikanafileitä aavistuksella sitruunaa.Kilistetään! Koccintunk!Tiskiä tuli aika paljon. Sanna oli Tiskimestari.Misun mökin Juhannus on paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti