sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Zuccinit merihädässä


En ole ikinä oikein päässyt zucciniin sisälle. Se ei vaan mielestäni maistu. Miltään. Hassua, koska tykkään kurkusta ja rakastan munakoisoa. Ja nuo kaksi kasvisveijaria ovat käsittääkseni zuccinin serkkupoikia.

Mutta omatunto käskee käyttämään (kasvis näes). Ja minähän käytän. Saa zuccininkin muutettua tylsästä siedettäväksi.Zuccinit veneinä

2 zuccinia, 400 g jauhelihaa, 1 sipuli, makeaa paprikajauhetta, rakuunaa, rosmariinia, juustoraastetta.

Halkaise ja koverra zuccinit. Suolaa ja valuta koverrettu sisin. Kuullota pienitty sipuli ja jauheliha, lisää mausteet. Puristele zuccinisisin käsin kuivaksi ja lisää pannulle jauhelihan joukkoon. Täytä zuccinit jauhelihaseoksella. Juustoa päälle. Uuniin ainakin puoleksi tunniksi joku 180 astetta.

Vaikka en zuccinista tykkääkään niin. Aika hyvää.

2 kommenttia:

  1. Pienissä, noin 15 cm:n mittaisissa, joita tosin Suomesta saa todella harvoin, on enemmän makua. Luulen, että kesäkurpitsan makuainesten määrä on vakio - isot ovat vain vetisiä tai puisia. Suosikkejani ovat zuccini-katkarapu-sahrami-konjakkipasta ja puolikkaina tai neljänneksinä oliiviöljyllä siveltynä uunissa kypsytetyt zuccinit, joiden päälle laitetaan kypsänä oliiviöljyä ja balsamicoa.

    VastaaPoista
  2. Varmaan olet oikeassa, täytyy ainan ostaa pienimmät joita löytyy. Oliiviöljy-zuccineja kokeilen, mikään mihin laitetaan oliiviöljyä ja balsamicoa, ei voi olla huonoa!

    VastaaPoista