torstai 31. toukokuuta 2012

Kaunista lihaa!


(nyt kaikki kasvissyöjät paheksuu, kun sanon että)

Liha on kaunista!


Tein carpacciota todella hyvästä sisäfileestä. Helppoa:


250 g naudan sisäfilettä, merisuolaa, mustapippuria, 1 pnt rucolaa, 1 sitruunan mehu, 1 dl oliiviöljyä, noin 1 dl  parmesan-lastuja

Laita sisäfilepala pakastimeen pariksi tunniksi. Vuole kohmeisesta lihasta ohuita siivuja terävällä veitsellä tai leikkelekoneella. Levitä siivut leivinpaperin päälle, mutta älä päällekkäin. Pirskota päälle öljyä, sitruunamehua ja mausta lihaviipaleet jauhetulla merisuolalla ja mustapippurirouheella.

Levitä rucolasalaatti lautasille ja aseta lihaviipaleet päälle, viimeistele parmesaanilastuilla.

Hyvää näin, mutta erinomaista myös kastikkeella:

4 rkl majoneesia, 1/2 rkl sitruunamehua, mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Tarjoa carpaccion kanssa. Juomaksi tanníininen punaviini viileänä.

Aika kiva iltapala.

3 kommenttia:

  1. En syö lihaa missään muodossa mutta myönnän,että carpaccio voi olla kaunista;D Täällä Tel Avivissa on pikku ravintola nimeltä carpaccio,jossa tarjottavia,lihaisia carpacciota tykkää tällainen ei-lihansyöjä katsella,sen verran nättejä ovat (ja minulle siellä on sitten kalaa ja kasviksia...;D)

    VastaaPoista
  2. Carpaccio onkin kaunista - ja niin maukasta!

    VastaaPoista
  3. Niimpä, carpaccio on kaunista vaikkei edes tykkkäisi sitä syödä!

    VastaaPoista