perjantai 23. syyskuuta 2011

Viikonloppu ja Tapsan oregano!



Saimpas lahjaksi Nurmijärjen suunnalta ihka oikeaa luomuoreganoa,  Tapsan pihalla kasvanutta. Mäkimeiramiksikin nimetty kasvi on pizzan kanssa ykkönen. Lisäksi oregano tuo apua synkkyyteen ja auttaa ruuansulatusta. JA väsyneeseen ihoon.

Tähän pihaoreganoon Tapsa oli kuivattanut myös kukat, jolloin siinä oli kiva pieni laventeliin vivahtava maku. Eriomaista jauhelihan kanssa. Siispä kannattaa kokeilla tehdä siitä turkkilaistyylistä Köfteä:



1 kg hyvää sian/sikanauta jauhelihaa, 2 valkosipulinkynttä raastettuna, 1 tl kuivattua oreganoa, loraus sitruunamehua, 1-2 rkl öljyä, suolaa ja pippuria, 3 isoa sipulia, 2 isoa tomaattia, 2 punaista paprikaa. Koristeeksi voi laittaa tuoretta persiljaa.

Sekoita mausteet, sitruunamehu, öljy ja jauheliha. Muotoile siitä levy uuninpellille leivinpaperin päälle. Viipaloi päälle sipulit, tomaatit ja paprikat. Paista noin 180 asteessa noin 30 minuuttia. Leikkaa palasiksi, koristele persiljalla ja syö. Ihan paras iltapala vaalean oluen, salaatin ja leivän kera.

Ps. Oregano on kasvi joka antaa suojan noitia vastaan.Hahaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti