tiistai 12. heinäkuuta 2011

Hungarian roots

Unkarilainen keittiö: paprikaa, lihaa ja sipulia. Muuta ei tarvita.

Kaikki ruuanlaitto alkaa aina samalla tavalla: ota pilkottu sipuli ja freesaa se öljyssä (perinteisessä keittiössä laardissa), lisää paprikajauhetta. Ja sitten lisätään jotain lihaa. Tai ihan mitä vaan.


Paprikás vm 2004

Tässä on hyvin perinteinen Paprikás eli pata,jossa on paljon (yllätysyllätys) paprikaa. Unkarilaisen keittiön perusta:

Kana-paprikás

paketti (noin 400 g) kanan rintafilettä kuutioituna (tähän voi käyttää mitä tahansa lihaa)
2 rkl makeaa paprikajauhetta (ei tulista)
1 sipuli pienittynä
noin 7 dl vettä
2 keltaista paprikaa (tähän voi käyttää mitä tahansa vihannesta)
5 perunaa kuutioina (tai mitä tahansa juuresta)
Öljyä
Suolaa ja pippuria

Freesaa sipulia kuumassa öljyssä pannussa . Lisää paprikajauhe ja pyöräytä pari kertaa sipuleita pannussa. Lisää kana ja freesaa hetken. Lisää peruna ja paparika, pyöräytä taas. Lisää vesi. Anna keihahtaa ja poista vaahto lusikalla nesteen pinnasta. Anna hautua keskilämmöllä noin puoli tuntia.  Mausta suolalla ja pippurilla. Ja chilillä jos haluat. Tarjoa rapeakourisen leivän tai makaronin kanssa.

Niin yksinkertaista. Niin helppoa. Sitä on unkarilainen keittiö.

I´m going back to my roots. Heippa!


Aamun näköala Balatonilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti