maanantai 24. tammikuuta 2011

Maustekaapin parhaimmistoa.

Kävin toissa syksynä New Yorkissa työmatkalla, ja onneksi pääsin samoilemaan myös paikallisen luomuruoka-paratiisin, Whole Food-ketjun osastoilla. Raahasinkin sieltä puoli kauppaa mukanani. Ehkä yksi parhaista asioista jonka nappasin kaupasta mukaan oli OLD BAY -maustesekoitus. Ostin purkin ihan pelkästään pakkauksen takia.

Ihana, eikö?

Sisältö osoittautui yhtä onnistuneeksi. Niinkuin kaman nettisivuilla sanotaan:

There are two things you need to know about OLD BAY® Seasoning: 1) it's great on seafood and 2) it's great on everything else.

Ja tämä on niin totta!Punavuoren Gourmet-klubi on käyttänyt tätä melkein joka viikonloppu johonkin. Ihan parasta lihaan hierottavaksi ennen paistoa tai ranskalaisten päälle tai maustevoihin tai tai tai...purkin sisällys ei ole mitään rakettitiedettä; mm. sellerinsiemeniä, suolaa, sina0pinsiemeniä, paprikajauhetta, savustettua paprikajauhetta, neilikkaa, inkivääriä ja mustapippuria. Mutta sekoitussuhde tekee mausteesta taianomaisen.

Suomesta en ole vielä tätä löytänyt, mutta onneksi kavereita ramppaa New Yorkissa niin että varastot ovat kunnossa. Mika osaama erittäin hyvä ja yksinkertainen resepti Old Baylle tai samantyyppisille maustesekoituksille on maustevoi, jota voi käyttää ihan minkä päällä vaan(mauta, possu, lohi, kana, kasvikset):

Old Bay-voi

4-6 rkl voita
1/2 tl Old Bay tai muuta samantyyppistä maustesekoitusta, esim. bbq.
1 rkl raastettua parmesania
Rouhaus mustapippuria

Sekoita mausteet ja juusto pehmenneeseen voihin. Anna makujen tasaantua viileässä. Jos tarjoat maustevoin myöhemmin, tee siitä rulla leivipaperin avulla, laita pakkaseen ja leikkaa tarpeen mukaan kiekkoja. Uppoaa meillä.

http://www.oldbay.com/

2 kommenttia:

  1. Hei Pekka tässä. Asun Tallinnassa, täältä Tallinnasta löytyy tuota Old Bay maustesekoitusta Piprapood nimisestä kaupasta olinpaikka Liivalaia 43 Stokmannin ja Olympia hotellin välissä. Toinen kauppa on Ylemisten kauppakeskuksessa.Katso myös Piprapood kotisivut pipar.ee

    VastaaPoista