Meillä on aina tehty kotona marenkia, koska moniin unkarilaisiin leivonnaisiin tulee vain kananmunankeltuaista, joten valkuainen on vatkattu usein makeiksi
marenkisuukoiksi. (klik)
Nyt olen vihdoin tajunnut marengin kauneuden myös kakuissa. Uusin suosikkini on marja&sitruuna&marenkikakku. Oi.
Resepti ja pari vinkkiä kesän sadon käytöstä leivonnassa löytyy
Helsingin Uutisista. (Klik) Tätä kakkua tarjottiin jo kesäkuussa kun Espoon Lehtiset kävivät kylässä ja söimme koko kakun heti.
Ps. Keltuaisista voi tehdä vaikka näitä
ihanan mureita keksejä. (klik)
Saako tuota Lemon curdia jostain valmiina, vai pitääkö se keitellä itse? Tää nimittäin voisi olla yksi meidän synttärikakuista lauantaina :) -Auri
VastaaPoistaLemon Curdia saa ainakin S-marketeista ja K-supermarketeista!
VastaaPoista