perjantai 12. maaliskuuta 2021

Viikon resepti: Oluinen sieni&raejuustopasta

 

Tätä hassulta kuulostavaa mutta ihan törkeän hyvää pastaa on nyt syöty viikon sisällä jo pari kertaa. Sieniä, olutta ja raejuustoa yhdistävä pasta on Jamie Oliverin ja läheisen inspiroima, hyvä safka niin viikolla kuin viikonloppuisinkin. Viereen tumma- tai amber lager, amber-tai brown ale ja menee kyllä hyvin IPAn ja bitterinkin kera. Jos oikein haluaa vielä saada pastan maun loistoonsa, pieni tippa tryffelillä maustettua oliiviöljyä käy hyvin.

 


Oluinen sieni&raejuustopasta

  • 300 g sieniä (mielellään metsäsieniä mutta toimii myös herkkusienillä)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • 2 dl tummaa lager - olutta (hennosti humaloitua)
  • 1 rkl hunajaa
  • pastaa nälän mukaan
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1/2 tl kuivattua timjamia
  • 1/2 dl pastan keitinvettä
  • (2 rkl tryffeliöljyä)
  • noin 2 dl raejuustoa
  • noin 2 dl rucolaa tai babypinaattia

Laita pastavesi kiehumaan. Pese ja pieni sienet sekä valkosipuli. Kuullota niitä isolla korkeareunaisella paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa. Lisää sitten olut ja hunaja, sekoittele ja anna hautua pehmeäksi, mausta välillä timjamilla.

Keitä pasta. Sekoita sauvasekoittimella sienet tahnaksi, lisää vähän pastan keitinvettä(ja tryffeliöljy), mausta suolalla ja pippurilla, sekoita vielä. Huuhtele ja pieni rucolaa hieman.

Sekoita huuhdeltuun pastaan paistinpannulla sienitahna ja raejuusto sekä lopuksi rucola. Anna lämmetä hetki sekoitellessa.

Tarjoa heti oluen kera.

Ps. Toi sienitahna on kingiä myös leivän päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti