lauantai 31. joulukuuta 2016

Orval-olutta ja vuohenjuustoleipäset


Olutbloggaajien yhteispostaus on taas käynnissä ja minäkin kerään korteni kekoon. Tällä kertaa aiheena on Orval, tuo trappistioluiden aatelinen.

Itse olen usein sitä mieltä trappisteista ja luostarityylisistä oluista, että ne ovat liian makeita. Tämä olut poikkeaa miellyttävästi tästä linjasta, johtuen toisaalta sen kuivahumaloinnista ja toisaalta taas Brettanomyces-hiivan käytöstä monen viikon kypsytyksen aikana.

Koska olen tälläinen ruokaihminen, ajattelin tämänkin bloggauksen hoitaa safkan kautta. Eli, tadaa, Orvalille ja uuteen vuoteen sopiva suolapala!



Vuohenjuustopestoleipäset

Noin 200 g vuohenjuustoa, patonginpalasia/paahtoleipää, 1/2 munakoiso viipaloituna, pestoa, pinjansiemeniä, hunajaa, mustapippuria ja rucolaa

Voitele leivät ja munakoisoviipaleet pestolla. Leikkaa vuohenjuustoa päälle. Laita uuniin noin 10 minuutiksi 200 asteeseen. Valmiina sirottele pinjansiemeniä päälle ja valuta hunajaa. Lopuksi lisää rucola ja mustapippuria maun mukaan.

Kaada lasiin viileää Orval-olutta ja nauti. Ommuute.

Katso myös kaikkien muiden osallistuneiden olutbloggaajien postaukset Top100olutblogit

torstai 29. joulukuuta 2016

Olutohjelma Kippis #radiohelsinki - Vuosi 2016

Tänä vuonna yksi rakkaista haaveistani tuli todeksi. Oma radio-ohjelma, oluesta. Pääosassa kaikki ne hauskat ihmiset, jotka ovat oluen kanssa jollain tavoin tekemisissä.

Aloitimme DJn ja pitkän linjan olutravintola-ammattilaisen, Ikke Ikäläisen kanssa Kippis, Olut ystävien seurassa- ohjelman viime helmikuussa ja nyt jaksoja on kertynyt jo vajaa neljäkymmentä. Studiossa on ollut oluentekijöitä, olutvaikuttajia, bloggareita, kirjailijoita, ravintola- ja kaupan henkilökuntaa, kokkeja, toimittajia ja vaikka ketä.

Kippiksen idea on edelleen sama kuin alussa: Kutsutaan kaksi vierasta studioon tietyn olutaiheen ympäriltä. Maistetaan kolme erilaista versiota yhdestä oluttyypistä, syödään oluisiin sopivaa, seurustelutyylistä ruokaa ja jutellaan olutaiheesta. Ohjelmassa on Iken valitsemaan musiikkia sekä lopuksi aina yhden vieraan baariinlähtöbiisi. Laitamme aina oluet etukäteen nettiin, niin että jos haluaa, voi maistella samoja oluita kuin studiossa, ikään kuin virtuaalitastingin muodossa. Myös kaikki ohjelman ruokareseptit laitetaan nettiin etukäteen, että jos oikein kovasti haluaa panostaa, voi kokkailla ruuatkin etukäteen.




Ohjelman teko on ollut juuri niin kivaa, kuin mitä haaveilin. Siinä on yhdistynyt nuoruudenhaaveeni olla radiotoimittaja, olutinnostukseni,  rakkauteni ruokaan ja seurallisuuteni. Rakastan kysellä ihmisiltä asioita. Ikke taas on ollut mitä mainioin juontajapari, joten yhteistyö on ollut täysin saumatonta. Lisäksi Ikke on joka kerta onnistunut valitsemaan ohjelman musiikit täydellisesti, ammattilainen kun on.

Olut on nyt kaikkia kiinnostava aihe ja tämä näkyy myös Kippiksen suosiossa. Jokaisilla olutmessuilla, eri oluttapahtumissa ja ihan kadullakin, ihmiset ovat tulleet kiittämään ohjelmasta ja antamaan hyvää sekä rakentavaa palautetta. Palautetta on tullut ympäri Suomea tasaisesti, joka todistaa oluen kiinnostavuutta valtakunnallisesti, Radio Helsinki kuin on muuten aika etelä-Suomen alueelle keskittyvä radiokanava. Radio Helsingin shoutbox on ollut ohjelman aikana aktiivinen ja siellä on maisteltu ohjelman aikana oluitakin, joka oli tarkoituksemme. Olen myös onnellinen siitä, että ohjelmaa on palautteiden mukaan kuunneltu myös ravintoiden keittiöissä, ruuan tekemisen lomassa.  Ehkä liikuttavin palaute on ollut Seinäjoelta;  "Emmä noita Hesan radiota kuuntele, kun se on sellaista hipsterimeininkiä, mutta Kippiksen mä kuuntelen aina"  Kiitos kaikille palautteista <3.

Omasta mielestäni se että ohjelmassa syödään ja nautitaan olutta, tuo siihen hieman rentoutta ja yllätyksellisyyttä, joten olen itse tosi tyytyväinen tähän. Olen myös aina ollut sitä mieltä että hyvä olut on parasta hyvän ruuan kanssa, on se sitten naposteltavaa tai kunnon ruokaa. Halusin tämän filosofiani heijastuvan myös ohjelmaan, ja näin se onneksi kävikin.



Iso kiitos koko ohjelmasta kuuluu Radio Helsingille ja Maria Veitolalle, joka uskoi ohjelmaan alusta asti. Sekä yllä yläfemmoja heittäville Mikolle ja Tapulle, jotka olivat luomassa ohjelmaa ja Ninalle, joka auttoi Kippiksen kanssa suuresti. Ikke on ollut mahtava työpari koko ohjelman ajan. Sponsoreille, Bottalle ja Bryggeri Helsingille, kuuluu myös iso kiitos, ilman heitä en tiedä olisiko koko ohjelmaa.

Tässä teille nyt koko tämänastinen ohjelma, ensin osa ruokaresepteistä ja oluista. Sitten KAIKKI podcastit, kannattaa kuunnella, olutihmiset kun ovat mielenkiintoisia, rentoja ja hyviä puhumaan.

Valikoituja reseptejä ja oluita KIPPIS/2016:
Nyhtökanaburgeri ja IPAt
Suklaabrownie ja stoutit
Vuohenjuustocrostitit ja vehnäoluet
Hapankorppurullia ja lagerit
Mäskileipää ja saisoneita
Worschmackmakkaraa ja oktoberfest-olutta
Pubipiiras ja bitterit
Herkkulautanen ja session IPAt
Punajuurifetasalaatti ja vehnäoluet
Sipulirisotto ja talvioluet
Leikkelelautanen ja amber lagerit
Sinihomejuustotaatelit ja jouluoluet
Savuliha-avokadomousse ja jouluoluet
Parmankinkkuluumut ja jouluoluet

Kippis-podcastit 2016 alusta asti:
Ensimmäiset 11 podcastia ja vähän behindthescene-hommia
Oluen historia ja nykyisyys
Oluen arviointi netissä ja mobiilissa
Oluen myynti
Olutetiketit
Olutta ja ruokaa
Olutravintolan pyörittäminen
Olutblogin perustaminen
Panimon perustaminen
Olutdrinkit
Oluen raaka-aineet
Olutseurat
Vaeltavat panimot
Oluen maahantuonti
Olutexpo
Olutlehdet
Kaupunginosapanimot
Olutta opiskelijoille
Panimoravintolat
Olutmatkustaminen
Olutvaikuttaminen
Miten Kippis syntyi?

Katsotaan mitä kujeita Kippiksen suhteen keksitään vuonna 2017!

keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Maailman ihanin kalenteri vuodelle 2017

Ihan kohta se alkaa. 2017. Toivottavasti se on parempi kuin. 2016.

Hyvää vuotta varmistamaan sain ihanista ihanimman kalenterin Cozy Publishingin Ullikselta. Emmäkestä. Merenneito-kalenteri.








Niin kaunis ja viisas kalenteri.

Saatavilla ainakin Papershopista, Urban Asta, Moko Marketista, ja Nougatista.

tiistai 27. joulukuuta 2016

Juhlajuokaa uudeksi vuodeksi

Hyvinsyöminen ei todellakaan lopu jouluun. Meillä se jatkuu uudenvuoden aattona. Suku kasaan ja possua pöytään.

Unkarissa jostain syystä possu ja neliapila ovat uudenvuoden symboleita. Pöydässä on posliinipossuja neliapila suussa. Siksi ruuaksikin sopii possua.

Tämä salvialla ja parmankinkulla täytetty possufile löytyy erinomaisesta Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää Joulua-kirjasta. Välipäiviä kun eletään, niin joulusta ei tarvitse vielä luopua.





Empä anna ohjetta, vaan kannattaa ostaa kirja, vaikka ensi vuodeksi. Se on täynnä hyvää ruokaa, sisustusvinkkejä, juomajuttuja ja muuta. Lisäksi uudessa painoksessa on hyvä ja kattava vegaanijouluosio.

Suosittelen. sekä safkaa että kirjaa.

tiistai 20. joulukuuta 2016

Koko joulu Munkkisaaresta - vinkit


Ho, ho, ho.

Tässä alla koottuna jouluvinkkejä oluista, ruuista, lahjoista, herkuista, tekemisistä ja vaikka mistä Punavuori Gourmet-blogin vuosien varrelta. Plussana lopuksi myös paras piparkakkuresepti jonka tiedän. Joulu saa tulla!




Joulumusat - Santsikuppi 17.12.

Juomat - Siideriglögi

Juomat- Joulupöydän olutsuositukset

Juomat - Joulun olutkoulu

Joulupöydän kalat - Silakkarullat ja Lasimestarin Silli perinteiseen tapaan 

Joulun alkuruokapöytään- Puolukkagraavattua lohta, moderni rosolli ja paprikahilloke juustoille

Vaihtoehto kinkulle - Unkarilaisittain valmistettu kalkkuna 

Vaihtoehto kinkulle - Pistaasiporterkuorrutettu naudanpaisti

Vaikka lahjaksi - Joulun täytetty leipä 

Juustoille - Luumuhilloke

Joulujälkkäri- Mausteinen vaahterasiirappisuklaabrownie

Joulujälkkäri- Jouluinen toscakakku

Aattoillaksi - Joulutryffelit Pakila-style

Joulun naposteltavaksi - Paahdetut kastanjat

Lapsille - Jouluiset riisisuklaat 

Joulunajan tekemistä  - Talvipuutarha 

Pakollinen traditio - Joululeffat

Lahjaksi - Itsetehdyt ruokalahjat

Lahjaksi - Jokaiselle jotain - vinkit


Maailman paras pipariresepti Sofialta

1,5 dl siirappia, 200 g sokeria, 250 g voita, 3 tl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa, 0,5 rkl pomeranssin kuorta, 2 pientä kanamunaa, 1 tl suolaa, 2 tl soodaa, 5 dl vehnäjauhoja

Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Anna jäähtyä ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Laita Jääkaappiin yöksi.  Ota aina pieni pala jääkaapista taikinaa ja kauli mahdollisimman kylmänä, koska taikina on hieman pehmeänpää kuin kaupan taikina ja siksi vaikeampi leipoa. Paista 200-asteessa noin 5-6 minuuttia.


lauantai 17. joulukuuta 2016

Joululahja-vinkit - Jokaiselle jotain

Jos ei vielä ole ehditty kaupoilla käydä ja joulu kolkuttaa ovella, niin tässäpä lahjavinkit by me.

Jotain jokaiselle, sanon minä.




Kirja ovat yleensä hyviä lahjoja. Yksi kivommista keittokirjoista on Manuela Boscon Vegemaniaa - trendikästä kasvisruokaa helposti.  Kaikille jota kasvisruoka kiinnostaa.




Maailman kaunein kuusenkoriste Perobasta Fredalta ja joku hauska tuoksu, minulla tässä klassikkosuosikkini, Body Shopin Vanilja. Tyttökaverille, tyttöystävälle tai vaimolle.




Bissekirja, jolla koulutat itsesi olutasintuntijaksi. Amazonista.  Hänelle jota olut kiinnostaa. Pakko myös vihjata että oma bissekirjani, Niin Monta Olutta, on nyt tarjouksessa 9.90 euroa Adlibriksestä. Senkin avulla pääsee jo aika asiantuntijaksi :)




Isälle, isoisälle, miehelle, veljelle hieno pesukinnas Finlaysonin Tamminiemi-saunamallistosta. Kaunis ja hyödyllinen.




Oivaltava ja kieleltään soljuva kirja blogimaailmasta. (Tyttö)kaverille tai siskolle. Anna-Kaarina Hakkarainen Kristallipalatsi. Olen lukenut nyt jo kolme kertaa.




Olutta voi ostaa kaikille. Tässä yksi suosikeistani, Bryggeri Helsingin Rosé, kiinanruusuteellä maustettu olut. Tätä ei juuri nyt Alkosta saa(Bryggeri Helsingissä kyllä on), mutta muut hyvät maustetut oluet ovat Alkossa kyllä valikoimissa.  Juustojen kanssa mainioita.




Kaikille jotka pitävät matkustamisesta ja musiikista. Aivan mahtava Mad Music, Riku Rantalalta ja Tuomas Milonoffilta.  Saa sekä matkustushimon aikaan, että Spotifyn soittolistat uusiin ulottuvuuksiin.




Niin kaunis, kotimainen vihko Kansallismuseon museokaupasta. Museokaupat ovat parhaita, odotan jokaisessa museokäynnissä aina yhtä paljon kauppaanmenoa.  Tämä vihko menee koulu,- opiskelu- ja työkäyttöön kaikille.




Neljän baarimestarin monipuolinen ja hauska kirja suomalaisesta drinkkikulttuurista; Kotimainen Cocktail.  Kaikille jotka ovat olleet ravintolassa Suomessa töissä, tilaavat drinkkejä ravintotolassa tai taiteilevat niitä kotona.




Maailman kaunein pipo Ivana Helsingiltä. Lempimerkkini, voisin ostaa nettikaupasta KAIKEN! Tätä pipoa ei enää löytynyt netistä, mutta Ivana Helsingin lippulaivamyymälässä Uudenmaankadulla sitä vielä oli.



Ihana, käytännöllinen ja luonnossa hajoava Ecoffee-take away-kuppi Ruohonjuuresta. 

Sitten jos haluaa tehdä joululahjat itse, voi kurkata pari vuotta vanhaan postaukseen TÄÄLLÄ.

Hyvät joulushoppailut!

maanantai 12. joulukuuta 2016

Hanna Sopalla vieraana - Joulunpöydän olutsuositukset!


Sain kunnian olla Hanna Soppa-blogin joulukalenterissa mukana ja tietysti ajattelin jakaa omat olutsuositukseni joulupöytään muutaman kivan seurusteluruokareseptin kera, jotka mielestäni kuvaavat joulun makuja hyvin.






Käy siis katsomassa Hannan Soppa-blogista joulupöydän olutsuositukset sekä savuokinkku&avokadomousse, punajuuri&sinihomejuustolastujen sekä omenahillokkeen reseptit. 

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Olutta Nosturissa - Hop Weekend


Uudet oluttapahumat ovat aina tervetulleita.

Viikonloppuna täysin uusi oluenmaistelufestari HOP Artesan Brewery Weekend valtasi kulmillamme Nosturin.



Olen tottunut olemaan Nosturissa keikalla joten hetki meni kun sopeutui siihen että bändin tilalla pääosassa ovat oluet. Mutta itse asiassa homma toimi hyvin, oli kivan baarimainen tunnelma, hyvällä olutvalikoimalla, Ihan kuin olisi ollut hyvin suuressa olutravintolassa, jossa oli yli kymmenen taptakeoveria kerralla. Lavalla soitti hyvät dj:t meininkimusaa, joka ei ollut kuitenkaan liian kovalla, joten pystyi keskittymään maisteluun ja jutusteluun.


Hyvä meininki tapahtumassa oli kaikkiaan. Niin kuin tässä Mikalla ja Jonilla Donut Islandin ja Maistilan yhteistiskillä.



Maistilan tiskillä kaikki oli hyvää, mutta erityisen paljon pidin Sonjasta. Donut Islandin tiskillä oli usea suosikki, vaikka hillomunkkibisse Musta munkki sekä vadelmainen Dieter-berliner weisse.




Humaloven tiskillä ollaan aina hyväntuulisia. Lasiini sain sieltä hauskan red alen.



Maitelua, maistelua. 



Vallilan Panimon kuulua hamppuolutta oli festareilla myös. 



Tapahtuman parhaita oluita oli Lehen Imperial Stout. Oi että. Nimeä en tietenkään enää muista...



Cool Headin inkivääriolut oli juuri sopivan inkivääristä.




Yksi ehdottomista suosikeistani; Sori Brewingin Raspberry Punch. Tätä voisin juoda joka päivä.




Fat lizardin tiskillä maistoin Je Suis Saisonin. Hauskan kevyt, hedelmäinen ja pirskahteleva. Lisäksi Olutpajan Nykyaikaa tuli maistettua, (se on kuulemma tehty Modern Times-panimon erään oluen mukaan). Olarin Panimon Taakibörsta Mango IPaa oli lasissa myös, se oli kiva, mutta ehkä ihan vähän liian tiukka jälkihumala maussa.

Kokonaisuutena voi tapahtumasta sanoa, että pidin kovasti. Tila on sopivan pieni, että tapahtuman tunnelma oli mukavan läheinen. Nosturin alakerrasta sai hyvää ruokaa, itse söin worschmakkia, joka sopi erinomaisesti monen humaloidun oluen kanssa(worschmak onkin tosi hyvää oluiden maisteluruokaa, kokeilkaa vaikka, sopii humaloitujen IPA-, APA- ja bitter-oluiden, maltaisten lagereiden ja tuhtien ale-oluidenkin kanssa).

Paikalla maksettiin rannekkeilla, johon sai ladata rahaa. Maisteluoluwn koko oli 2 dl, joka tähän tapahtumaan olikin minusta juuri sopiva koko, koska tämä oli ehkä vähän enemmän baarimainen festari. Vähän tekniikka kiukkuili tietyillä tiskeillä. Siksi itse edelleen pidän eniten siitä Olutexpon korkkimaksusta, koska tuntuu että modernilla tekniikalla aina joku pykii.

Mukana olevat panimot olivat pääosin suomalaisia tai virolaisia pienpanimoita ja oluet oli valittu tilaisuuteen hyvin, monilla oli sekä isomman kansan suosikkeja(IPAt,) mutta myös harvinaisempia erikoisuuksia. Yleisöä oli laidasta laitaan, sekä oluen harrastajia ja ammattilaisia, mutta myös pikkujouluporukoita. Kaikki vaikuttivat tyytyväisiltä ja tunnelma oli kiva.

Ps. Ja tapahtuma oli ihan oman himan naapurissa. Parasta!

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Burgeria ja bissee


Burgeria ja bissee. Niin simppeliä, niin hyvää.  Joten kun sain Stockmannilta tilaisuuden kokeilla kotiin kannettuna Hannan suunnitteleman riistaburgerin raaka-aineet valmiiksi pakattuna tykötarpeineen, en paljon estellyt.

Ruokakassi tuli kotiin ja Mika viritti riistaburgerit, Luostari-juustolla, suolakurkulla ja puolukkamajoneesilla.  Katso ohje Hanna blogista. 






Koska saimme burgerikamat neljälle ja söimme ne kahden, toisesta kahdesta burgerista teimme oman versiomme, korvaamalla puolukkamajoneesin piparjuurimajoneesilla. Toimi!

Burgerin kanssa paras bisse on sellainen, jossa on vähän humalan terävyyttä, maltaan makeutta ja hieman ale-oluen hedelmäisyyttä. Tällä kertaa valitsimme "kellaristamme"  Swannay Breweryn Island Hopping Golden Alen. Raikas mutta hieman terävä humalointi jousti juuri oikein hampurilaisen kanssa, samalla kun oluen hedelmäisyys raikasti hampurilaisen tuhtiutta, hiilidioksidin huuhdellessa suupalan muiston suusta. Tykkäsin.

Kiitos ruuista Polarica ja oluesta Vesa!

tiistai 6. joulukuuta 2016

6.12. kahden kulttuurin välissä


Jonain päivinä tuntee olevansa vielä enemmän kahden kulttuurin välissä kuin normaalisti.

6.12. on sellainen päivä. Suomen Itsenäisyyspäivä, eikö niin? Vapaapäivä. Ja Unkarissa Pyhän Nikolauksen eli Mikulásin päivä.

Suomessa juhlitaan itsenäisyyttä ja Unkarissa Pyhä Nikolaus tuo kilttien lasten kenkiin lahjoja aamulla.




Unkarissa joulukuussa lahjat tulevat kaksi kertaa. Pyhä Nikolaus (joka on tietysti Santa Clausin esikuva) joka oli noin 200-luvun lopulla syntynyt piispa, yksi tunnetuimpia pyhimyksiä sekä katolisessa että ortodoksisessa kirkossa ja monen eri ammattiryhmän suojelijapyhimys. Hän oli erikoisesti lasten suojelija, josta on muodostunut sittemmin tapa että jossain katolisissa maissa 6.12. aamulla Pyhä Nikolaus tuo lahjoja kilttien lasten kenkiin, jotka on yleensä asetettu ikkunanviereen.

Pyhimys Pyhä Nikolaus eli unkariksi Mikulás näyttää nykyään Unkarissa hyvin samalta kuin suomalainen joulupukkikin, punaisine nukkuineen ja tonttuapureineen joten yhteys joulupukkiin on tätä kauttakin ilmeinen. Tuhmien lasten kenkiin hän kuulemma tuo risuja (minä olen nähtävästi ollut aina kiltti, koska risuja ei lapsuudessani kengissä ollut).  Näin ensimmäiset lahjat saadaan Unkarissa jo joulukuun alussa. Varmaan kiinnostaa, kuka tuo lahjat sitten Unkarissa jouluaattona. No, se on sitten toinen juttu....

Meillä on aina kotona odotettu Pyhää Nikolausta ja lahjoja. Todella paljon. Unkarissa joulukoristelutkin menevät niin että niitä on ikään kuin kahta eri settiä. Marraskuun lopusta 6.12. asti koristelussa pääosassa ovat tontut ja "joulupukki" ja sen jälkeen, katolisen perinteen kulttuurissa kun ollaan, joulukoristelussa korostuvat enkelit, seimi ja Jeesus-lapsi. Näin meilläkin koristeet vaihdetaan aina Pyhän Nikolauksen visiitin jälkeen.



Toinen henkisesti isompi juhlanaihe tänään on tietysti Suomen itsenäisyyspäivä. Unkarissa ei itsenäisyyspäivää edes juhlita, vaan siellä kansalliset juhlapäivät liittyvät 15.4. ja 23.10. tapahtuneisiin kansannousuihin. Kaiken muun itsenäisyyden merkityksen lisäksi siksikin on hienoa juhlia Suomen itsenäisyyttä, kun sitä ei Unkarin puolella juhlita.

Meillä itsenäisyyspäivän juhlinta liittyy hauskasti Pyhän Nikolauksen juhlintaan. Kokoonnumme koko perhe, suomalaisine puolisoimemme unkarilaisen äitini luo, kaikille on unkarilaiseen tapaan kengissä pienet lahjat, jonka jälkeen syömme hyvin, sytytämme kynttilät ja katsomme linnanjuhlien kättelyt suomalaiseen tapaan.

Mielenkiintoista on näin kahden kulttuurin perheissä tutkia, miten kahden maan perinteet nivoutuvat yhteen. Tämä päivä on erinomainen esimerkki siitä, miten uudentyyppisiä perinteitä voi luoda kahden erilaisen kulttuurin juhlista. Ja hyvä esimerkki siitä, että vaikka omaksuu uuden kulttuurin, vanhaa ei tarvitse heittää pois. Täytyy vai muokata perinteistä omanlaisensa, jolloin niitä voi viedä eteenpäin. Perinteet kehittyvät ja muokkautuvat ajan ja ihmiseten mukaan. Niin sen täytyykin mennä.

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

De jó hogy jöttel Mikulás!

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Syömässä ja juomassa - Bar Cón, Kortteli


Paljon on puhuttu siitä, että Kampin Kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen aukeaa Kortteli-niminen ravintoloiden sikermä, joka ei muistuta yhtään tavallista kauppakeskuksen ravintolamaailmaa.

En uskonut ennen kuin näin. Mutta, kyllä, Kortteri on todella ainutlaatuinen. Se täytyy nähdä. Me kävimme siellä ihailemassa juuri ennen varsinaista avausta.

Samalla kävimme hyvässä seurassa syömässä espanjatyylisessä tapasravintolassa, Bar Cónissa, joka on hauskasti koko Korttelin päälle rakennetulla terassilla.  Näkymät sekä kauppakeskuksen sisälle että ulos ovat kyllä kivat.

Ilta oli ihana. Pöytä notkui cavaa, tapaksia ja seura oli mitä parhainta.




















Bar Cónissa on tarjolla erilaisia tapaksia ja muita pikkusyötäviä sekä kylmänä että lämpimänä. Niitä kannattaa tilata pöytä täyteen ja jakaa. Me keskityimme pääsääntöisesti kylmänä tarjoiltaviin annoksiin. Kaikki ruoka oli todella hyvää ja ainakin oman arvion mukaan "autenttisen" espanjalaista, mutta vielä erityisen hyvää oli pinjansiemenillä ja rusinoilla tarjoiltu pinaatti (menee niin kotikeittiön kokeiltavaksi). tartar-, paprika- ja perunamunakaspinchot, sitrussardiinit ja pienet vihreät padrón-paprikat paistettuna. Viereen viiniä, cavaa ja  Moritzin pilsiä. Oi että.

Menen toisenkin kerran.

Koko Kortteli on kokeilemisen arvoinen. Tämä on mielenkiintoinen ravintolakonsepti kaikenkaikkiaan ja visuaalisesti todella taitavasti toteutettu, koska erilaiset ravintolat hienosti nivoutuvat yhteen, kuitenkin jokainen säilyttäen oman yksikköllisen ilmeensä. Asiakaspaikkoja on paljon, mutta koska kerros on sokkeloinen, se on samalla kodikas eikä hallimaisen kaikuva.

Parasta Korttelissa on, että voi joustavasti valita tosi hyvistä ravintoloista suosikkinsa tai jos se paikka on täynnä, voi mennä viereiseen, yhtä hyvään mestaan syömään. Toinen vaihtoehto on vaikka ottaa aperitiivit yhdessä paikassa, alkuruuat toisessa ja niin edelleen ilman että pitää tarpoa ympäri Helsingin katuja. Hyvä paikka myös lounaalla ja ennen tai jälkeen leffan. Suosittelen ehdottomasti.

Ps. Vielä lastenvaunuilla skiejä kuljettaville äideille aivan kingi paikka hengailla syöden ja juoden kahvia